Incendi mortal

L'entorn de l'acusada pel parricidi de Vilanova admet que sovint deia mentides i enganyava

La mare diu que tothom l'enganyava i l'actual parella que és infantil

L'entorn de l'acusada pel parricidi de Vilanova admet que sovint deia mentides i enganyava. ACN

L'entorn de l'acusada pel parricidi de Vilanova admet que sovint deia mentides i enganyava. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Diverses amigues, exparelles i coneguts de l'acusada d'induir el parricidi de Vilanova i la Geltrú el 2019 han assegurat aquest divendres durant el judici amb jurat popular a l'Audiència de Barcelona que la noia deia mentides sovint i enganyava a molta gent que coneixia. Es va inventar almenys dos falsos embarassos, una amiga inexistent, un accident de trànsit i altres mentides. Amb aquests testimonis, la fiscalia i la defensa de l'autor del crim i alhora acusació particular contra la jove han intentat acreditar que la noia era manipuladora i s'inventava històries, com la del grup parapolicial que lluitava contra màfies i que hauria acabat amb la mort del pare de l'acusat.

Un dels primers xicots de l'Alba, quan ella era menor, ha explicat que la noia va provocar que s'allunyés d'alguns amics seus, com quan va dir que un dels millors amics del noi volia lligar amb ella. També li va dir que estava embarassada d'ell i fins i tot li va enviar una ecografia, cosa que era falsa. Igualment, ha criticat que ella sempre li fes pagar a ell el que volia i ha admès que ella el va "manipular" en alguna ocasió.

També ha declarat un noi que va conèixer l'Alba durant un període breu de temps i al cap d'uns anys li va dir que la seva amiga falsa, la Júlia, volia conèixer-lo. Ell va quedar amb la falsa Júlia durant el carnaval de Vilanova del 2019, disfressat de policia com ella li havia indicat, però la Júlia no es va presentar. El noi va intentar localitzar-la a ella o l'Alba, però no va poder. Després l'Alba li va dir que havien denunciat la desaparició de la Júlia a la policia, i el noi ja no va tornar a contactar-hi.

Dues amigues de la noia, que van tallar la relació amb ella quan es va saber que podria haver induït al crim del 2019, han explicat que poc abans dels fets la noia els havia dit que s'havia quedat embarassada. A una d'elles li va dir que la seva parella anterior, l'Arnau, l'havia maltractat psicològicament, i a una altra amiga li va dir, un cop passat el crim, que l'Arnau també la pegava. Totes dues han admès que en alguna ocasió van tenir dubtes de les seves afirmacions.

Una superior de l'Alba en un comerç on va treballar ha explicat que sovint l'Ismael i l'Adam estaven amb ella a la botiga per no deixar-la sola, i que ella duia la "veu cantant" amb els dos nois. A més, mai va veure que tingués cops o signes de maltractaments.

Una veïna de l'Alba de quan eren petites, que li va fer classes de reforç, ha explicat que la noia era "manipulable, però no manipuladora" i que algun cop deia mentides, però no sabia guardar secrets gaire temps. També ha explicat que el maig del 2019, poc abans del crim, l'Alba va deixar la seva parella d'aleshores, l'Arnau, i li va dir que ho feia perquè tenia "por que li fes alguna cosa". Mesos després del crim, quan va declarar a comissaria, l'Alba li va dir que l'Arnau l'havia maltractada.

L'actual xicot diu que és "infantil"

L'Adam, actual parella de l'Alba ha explicat que va conèixer la noia per la plataforma Tinder el 2018 però no van mantenir la relació, fins que a principis del 2019 la noia hi va recontactar. Aleshores sí que van començar una relació sentimental, sense que ell sabés que la noia mantenia encara la relació amb l'Arnau. De fet, ha dit que un parell de cops van quedar ell, l'Alba, l'Arnau i l'Ismael, i pensava que l'Arnau i l'Alba només eren amics. També va detectar que l'Ismael era "molt protector" amb l'Alba, però no pas "un gos faldiller". A ell no l'incomodava aquesta relació tant estreta entre la seva xicota i l'amic, però sí que a vegades el molestava que l'Ismael estigués sempre amb ells dos.

Tot i així, van viure un temps junts en un pis de Calafell i es portaven bé, però quan l'acusat va deixar de pagar les despeses comunes va parlar amb ell i l'Ismael va deixar l'habitatge. L'actual parella de l'acusada ha admès que la seva xicota és una mica "infantil", "li costa entendre algunes coses i s'ofusca quan li passa".

El noi ha explicat que mai va sentir a parlar del grup parapolicial i les màfies que a l'Alba i l'Ismael teòricament els preocupaven tant, i que l'Alba no donava directrius a l'Ismael. El jove també sabia qui era la Júlia però també va dubtar de la seva existència i no sabia que suposadament era amiga de l'Alba, sinó només la xicota virtual de l'Ismael.

Respecte el dia dels fets, ha explicat que la seva parella li va dir que havia intentat parlar amb l'Ismael però no havia pogut, tot i que consten tres trucades entre els dos i fins i tot la noia va reconèixer en la seva declaració haver parlat almenys un cop amb l'Ismael just després del crim.

La mare diu que "sempre l'han enganyat"

Per la seva banda, la mare de la noia ha dit que des de petita ja tenia un grau de maduresa inferior a la mitjana i la va dur a diversos especialistes que mai li van donar un diagnòstic exacte. Mig plorant ha explicat que la noia "no entén les ironies, es creu tot el que li expliquen i sempre l'han enganyat". De fet, ha dit que és "molt dependent, no se sap fer una cua ni tallar el meló".

La dona ha explicat que l'Ismael i l'Alba eren "quasi com germans" i que l'acusat havia viscut a casa seva sense cap problema durant unes setmanes.

Ha explicat que ella també va parlar per missatges amb la Júlia, la parella a distància i inexistent de l'Ismael. Van congeniar i ella fins i tot li va agafar afecte, sense sospitar en cap moment que la noia era inexistent i en realitat era la seva filla qui es feia passar per la Júlia. Fins i tot li va arribar a demanar 43.000 euros a la noia, diners que no van arribar mai.

La dona tampoc va sospitar que la parella de la seva filla, l'Arnau, la maltractés, perquè mai li va dir res ni va veure-ho. No sabia tampoc que l'Ismael havia donat diners a la seva filla i no va sentir a parlar mai del grup parapolicial i les màfies que la seva filla parlava amb l'Ismael i l'Arnau.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local