Incendi mortal

L'Audiència descarta l'ingrés a un psiquiàtric del parricida de Vilanova

El jove s'haurà de sotmetre a controls rutinaris i podrà viure en llibertat

L'Audiència descarta l'ingrés a un psiquiàtric del parricida de Vilanova. ACN

L'Audiència descarta l'ingrés a un psiquiàtric del parricida de Vilanova. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Audiència de Barcelona ha descartat l'ingrés a un centre psiquiàtric del jove que va matar el seu pare el juny del 2019 a Vilanova i la Geltrú mentre patia un brot psicòtic creient-se que ell formava part d'un grup parapolicial i el seu progenitor era un mafiós. A l'octubre el jurat popular el va eximir totalment dels fets per alteració mental i també va exculpar la suposada inductora del crim. El jove va sortir en llibertat el març passat i des d'aleshores, segons la magistrada, segueix el tractament per controlar la malaltia i que no hi ha proves que apuntin a descompensacions. Per això no veu procedent ingressar-lo en un centre i decreta llibertat vigilada i controls rutinaris durant 17 anys.

La sentència estableix que Ismael M.S. haurà de seguir en llibertat vigilada per un temps màxim de 17 anys, amb el tractament farmacològic actual i seguint les visites psiquiàtriques programades per l'equip de salut mental, que haurà d'informar a l'Audiència de la seva evolució un cop al trimestre. Els danys causats a l'immoble per l'incendi provocat pel fill, valorats en uns 5.300 euros, els pagarà l'asseguradora.

En el judici amb jurat popular es va jutjar també una amiga del parricida a la qual s'acusava d'haver induït el crim. La jove va quedar absolta de tots els càrrecs. Els membres del jurat van considerar que, basant-se en els informes psiquiàtrics, la noia no era capaç de fer que el seu amic, amb un brot psicòtic, matés el seu pare.

Tampoc la van considerar culpable del delicte d'estafa de què era acusada, en considerar que els diners que el noi va prendre als seus pares per entregar-los a ella podien ser per pagar despeses comunes mentre vivien junts. L'absolució ha quedat també confirmada en la sentència. A més, la magistrada descarta investigar per estafa, falsedat o ntrusisme, per altres fets, a l'acusada i la seva actual parella.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local