Hospital Duran i Reynals

Més de 40 malalts de càncer ja han rebut tractament amb immunoteràpia a l’Hospital Universitari d’Igualada

La immunoteràpia és un tipus de tractament contra el càncer que estimula el propi sistema immunitari del pacient perquè pugui destruir les cèl·lules canceroses

Més de 40 malalts de càncer ja han rebut tractament amb immunoteràpia a l’Hospital Universitari d’Igualada. Hospital d'Igualada

Més de 40 malalts de càncer ja han rebut tractament amb immunoteràpia a l’Hospital Universitari d’Igualada. Hospital d'Igualada

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Fa un any que l'Hospital Universitari d'Igualada va començar a administrar immunoteràpia a pacients amb càncer, gràcies a un acord amb l'Institut Català d'Oncologia (ICO). Aquesta iniciativa ha evitat que els pacients s'hagin de desplaçar a l'Hospital Duran i Reynals, a L'Hospitalet de Llobregat, per rebre aquests tractaments innovadors.

En aquest primer any, s'han tractat amb immunoteràpia un total de 43 pacients a l'Hospital d'Igualada. Entre ells, hi ha 33 pacients de càncer de pulmó de cèl·lula no petita, 3 de càncer de pulmó de cèl·lula petita, 5 de càncer de mama, 1 pacient de càncer de cap i coll i un pacient de càncer gàstric.

L'equip d'Oncologia de l'hospital valora molt positivament els resultats d'aquest primer any. El fet que els pacients no hagin de desplaçar-se per rebre el tractament ha millorat la seva comoditat i qualitat de vida, així com la de les seves famílies.

A més, el Consorci Sanitari de l'Anoia té com a objectiu ampliar l'oferta d'immunoteràpia a més pacients en el futur. El Dr. Fermí Capdevila, coordinador de l'àrea d'Oncologia, explica que "cada cop podrem tractar amb immunoteràpies un ventall de tipus de càncer més extens, fet que permetrà apropar aquests tractaments als nostres pacients en pràcticament qualsevol tipus d'escenari on es trobi l'evolució de la malaltia."

La immunoteràpia és un tractament innovador que estimula el sistema immunitari del pacient per combatre el càncer. Es considera un dels avenços més importants en oncologia dels últims anys.

L'Hospital Universitari d'Igualada està compromès a oferir els tractaments més avançats als seus pacients amb càncer, i l'administració d'immunoteràpia n'és un exemple clar.

Què és la immunoteràpia?

La immunoteràpia és un tipus de tractament contra el càncer que estimula el propi sistema immunitari del pacient perquè pugui destruir les cèl·lules canceroses. Es va començar a aplicar durant la dècada del 2010 i es considera un dels avenços més transformadors en tractaments oncològics dels darrers temps. Existeixen diferents tipus d'immunoteràpia, que s'administren en funció del tipus de tumor. El tractament amb immunoteràpia es pot administrar de forma individual o combinat amb altres fàrmacs, com la quimioteràpia.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local