Intimidació i insults

La plataforma Justícia x Yassir denuncia amenaces i coaccions al Vendrell

El grup ha interposai accions legals contra agents dels Mossos per una possible falta d’amenaces contra un company del grup, així com una possible falta d’injúries i vexacions injustes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Grup de Suport Justícia x Yassir del Vendrell ha denunciat a través d'un comunicat que el passat divendres 28 de febrer ''agents de paisà de la policia de la Generalitat van intimidar, amenaçar i insultar en Mohamed Bentied, un dels membres del Grup de Suport Justícia x Yassir. Es tracta d’un company d’origen marroquí que s’ha significat públicament en les diferents activitats que hem realitzat des del Grup de Suport, i també des del col·lectiu antirepressiu Rereguarda en Moviment, per denunciar el cas d’en Yassir i els abusos policials que pateix la comunitat magribina vendrellenca''.

Segons la plataforma ''això va passar pels volts de les 12:30 de la nit, quan el nostre company es trobava amb un amic en un bar de la carretera de Sant Vicenç, on resulta que també hi havia uns Mossos d’Esquadra de paisà que, aparentment, estaven fora de servei. En sortir aquestes persones del local, una d’elles es va adreçar a en Mohamed i el va increpar amb un comentari racista que van secundar els seus companys amb expressions amenaçadores com ara “hijo de puta”, “moro de mierda”, “ya sabemos quién eres y dónde vives”, “ya te llegará”, etc''.

Arran d'aquest fets, el Grup de Suport Justícia x Yassir ha condemnat públicament ''les amenaces, els insults racistes, les vexacions i l’intent d’intimidació que ha patit el nostre company, i els considerem una agressió col·lectiva, una acció política de caràcter repressiu adreçada a totes i tots nosaltres''. Des de la plataforma ciutadana s'adverteix que ''no admetrem cap mena d’intimidació ni d’amenaces per part de ningú, i continuarem treballant públicament i obertament, com hem fet fins ara, perquè la mort d’en Yassir no resti impune i perquè s’acabin d’una vegada per totes els abusos policials que es donen de forma reiterada al Vendrell i a la comarca, els quals afecten de forma especial els nostres veïns i veïnes d’origen magribí''.

El grup ha anunciat que ha interposat accions legals contra els agents per una possible falta d’amenaces contra el company del grup, així com una possible falta d’injúries i vexacions injustes previstes en l’article 620 del Codi Penal: ''exigim que els responsables polítics del cos dels Mossos d’Esquadra emprenguin de manera immediata mesures cautelars i disciplinàries contra totes i tots els agents de la comissaria del Vendrell imputats per casos d’homicidi i d’agressions durant detencions al carrer o dins d’aquesta comissaria. Exigim també que s’emprenguin mesures disciplinàries contra aquelles i aquells agents que abusin de l’autoritat tot amenaçant i intimidant de forma injustificada a persones del Baix Penedès i d’arreu de Catalunya''.

Igualment, la plataforma exigeix a ''l’Ajuntament del Vendrell i al Consell Comarcal del Baix Penedès que prenguin posició i actuïn d’una vegada per emparar les persones que pateixen aquestes formes de repressió de forma quotidiana, enlloc d’emparar, amb la seva inacció, aquells i aquelles que les exerceixen''.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local