Coordinadora per la Prevenció de la Tortura

L'Informe Anual de la Prevenció de la Tortura recull el "cas Yassir" del Vendrell

El Grup de Suport Justícia x Yassir creu que s'obre la possibilitat de reconèixer i conèixer millor el que va passar aquell dia

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Informe Anual de la Coordinadora per la Prevenció de la Tortura recull el cas de Yassir el Younoussi, el jove que va morir el passat estiu a la comissaria dels Mossos d'Esquadra del Vendrell, mentre era detingut en una cel.la. Sota custòdia i en circumstàncies encara per aclarir, la seva mort va suposar la imputació de diversos agents dels Mossos d'Esquadra estan imputats i el cas es troba encara en tràmits judicials.

Des del Grup de Suport Justícia x Yassir s'ha valorat positivament el fet que l'informe inclogui el cas que denuncien: "volem destacar la importància que té que aquest cas aparegui a l'informe de la CPT, especialment si considerem el silenci que ha envoltat el cas des del principi. És clar que no és motiu d'alegria, però sí que obre la possibilitat de reconèixer i conèixer millor el que va passar aquell dia".

La Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura és una plataforma integrada per organitzacions de lluita contra la tortura i la defensa dels drets humans agrupades amb l'objectiu principal de vetllar per l'aplicació i el seguiment dels mecanisme internacionals de prevenció de la tortura de l'Estat espanyol, i de manera especial del Protocol Facultatiu de la Convenció contra la Tortura i altres Tractes o Penes Cruels, Inhumanes o Degradants de les Nacions Unides.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local