Mort al dipòsit de detinguts

Sis mesos després de la mort d'en Yassir

Eix. Concentració davant l’Ajuntament del Vendrell per recordar Yassir

Eix. Concentració davant l’Ajuntament del Vendrell per recordar Yassir

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El procés judicial contra les persones imputades per aquesta mort continua en marxa i, nosaltres, amics i familiars d'en Yassir, continuarem maldant per a que es faci justícia i per a lluitar contra el racisme institucional i la impunitat policial que durant massa temps han caracteritzat, i caracteritzen encara, la vida quotidiana als barris del nostre municipi.

Volem denunciar de nou l'àmplia tolerància social davant fets com aquest, la qual palesa amb claredat la manca d'una autèntica consciència cívica entre els ciutadans i ciutadanes del Vendrell, que admeten majoritàriament, sense cap reacció destacable, que un veí pugui morir a comissaria, i que el seu nom pugui ser embrutat miserablement per a justificar la seva mort. Volem denunciar també la passivitat de les institucions i, especialment, de l'Ajuntament del Vendrell, que en cap moment s'ha adreçat als familiars del Yassir per a expressar-los el seu condol o per a interessar-se pel cas. Recordem, a més, que la família d'en Yassir no només ha patit el menyspreu de les instàncies oficials, sinó que encara avui, més de sis mesos després dels fets, resta a l'espera del lliurament del cadàver per a donar-li sepultura.

No volem que al Vendrell hi hagi ciutadans de primera i ciutadans de segona. Continuarem lluitant per a organitzar una resposta popular, àmplia i contundent, per a que es faci justícia per la mort del nostre veí i amic Yassir, i per a que els seus familiars rebin de les institucions locals el tracte que es mereixen.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local