Dol al Penedès

La basílica de Santa Maria de Vilafranca es queda petita per dir l'últim adéu a Pau Pérez

Al final de la cerimònia, membres dels Falcons i de les tres colles castelleres de la ciutat han fet un pilar de reconeixement i homenatge

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 21-08-2017 21:32 Lectures 8595
La basílica de Santa Maria de Vilafranca es queda petita per dir l'últim adéu a Pau Pérez. Ramon Filella

La basílica de Santa Maria de Vilafranca es queda petita per dir l'últim adéu a Pau Pérez. Ramon Filella

Al voltant de tres mil persones s'han aplegat aquesta tarda a l'interior i a l'exterior de la basílica de Santa Maria per acomiadar Pau Pérez, la víctima vilafranquina de l'atemptat del passat dijous a Barcelona. Un ambient de gran emoció ha envoltat l'acte que ha deixat petita la principal església de la capital de l'Alt Penedès.

Familiars i amics han volgut dir el darrer adéu a Pau Pérez que avui mateix ha estat confirmat oficialment pels Mossos d'Esquadra com a quinzena víctima de l'acció terrorista. A més de les persones més properes, han assistit al sepel.li els consellers de Justícia i Ensenyament de la Generalitat, Carles Mundó i Clara Ponsatí, l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull i tots els regidors de l'ajuntament vilafranquí.

Un cop acabada la cerimònia religiosa i coincidint amb la sortida del fèretre a l'exterior de la basílica, membres dels Falcons i de les tres colles castelleres de la ciutat (Castellers, Jove de Vilafranca i Xicots) han fet un pilar de reconeixement a la figura de Pau Pérez enmig d'un intens silenci respectuós. La llarga tarda de respecte i reconeixement al malaurat veí vilafranquí només s'ha trencat en diverses ocasions pels aplaudiments espontanis dels centenars de persones que s'han hagut de quedar  l'exterior de la basílica.

Pau Pérez era una persona molt coneguda a la capital penedesenca degut a la seva vinculació amb tot tipus d'entitats socials i esportives i això s'ha deixat notar aquesta tarda en el seu adéu. Directius de clubs esportius, antics companys dels equips de futbol en els que havia jugat i membres de les colles castelleres i de les entitats socials en les que havia col.laborat han volgut acompanyar la família en aquests moments tan durs.

Els presents a l'acte han conegut, durant el mateix moment de la celebració de la cerimònia, la mort de Younes Abouyaqoub a mans dels Mossos d'Esquadra a Subirats. Molts dels assistents han volgut remarcar aquesta coincidència. Tal i com explicava Dídac Piñol, un dels seus entrenadors de futbol, “en Pau era una persona realment bona i no és un tòpic. El que ha passat és dramàtic i injust”.

La basílica de Santa Maria de Vilafranca es queda petita per dir l'últim adéu a Pau Pérez La basílica de Santa Maria de Vilafranca es queda petita per dir l'últim adéu a Pau Pérez La basílica de Santa Maria de Vilafranca es queda petita per dir l'últim adéu a Pau Pérez La basílica de Santa Maria de Vilafranca es queda petita per dir l'últim adéu a Pau Pérez

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Democràcia

Educació per a la resistència

Jordi Larregola

És lícit ensenyar uns valors si després hauran de descobrir que són inútils?

ENQUESTA WEB

Una trentena de poblacions catalanes ja controlen la població de coloms amb pinso anticonceptiu. En un període de quatre anys es redueix fins a un 70% la plaga d'aquestes aus

Creus que el teu municipi té un problema amb la sobrepoblació de coloms?


No