Atemptats

Els Mossos registren un pis de Vilafranca en relació amb els atemptats

Les actuacions formen part de la investigació a l'entorn dels atacs terroristes

Ramon Filella/ ACN Vilafranca del Penedès 22-08-2017 22:07 Lectures 8572
Els Mossos registren un pis de Vilafranca en relació amb els atemptats. Ramon Filella

Els Mossos registren un pis de Vilafranca en relació amb els atemptats. Ramon Filella

Els Mossos d'Esquadra han confirmat que aquest dimarts a la tarda escorcollen un locutori de Ripoll i un domicili particular de Vilafranca del Penedès en relació amb els atemptats que dijous passat van deixar quinze morts i més d'un centenar de ferits a les Rambles de Barcelona i al passeig marítim de Cambrils. Les actuacions formen part de la investigació a l'entorn dels atacs, que han comportat la identificació d'una dotzena de persones que formarien part de la cèl·lula terrorista que els va orquestrar, vuit de les quals han mort. Els altres quatre estan detinguts i han declarat aquesta tarda a l'Audiència Nacional. La Fiscalia demana presó incondicional per als quatre.

El desplegament policial a Vilafranca del Penedès s'ha dut a terme al carrer Ignasi Iglesias i la malaurada casualitat ha volgut que aquest operatiu es dugui a terme només a dos carrers del domicili de Pau Pérez, el vilafranquí assassinat pel terrorista que va atropellar mortalment 14 persones a les Rambles de Barcelona. El jove enginyer vilafranquí va ser enterrat ahir a la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès al mateix temps que un gran dispositiu policia abatia el seu assassí al municipi veí de Subirats.

L'escorcoll al locutori de Ripoll ha començat cap a dos quarts de vuit del vespre. Hi participen una vintena d'agents de Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i policia espanyola. L'actuació ha comportat el tall al trànsit del Passeig del Ragull, que s'ha reobert vint minuts després de començar el registre, un cop ha marxat una furgoneta policial amb material comissat.

El registre, però, ha continuat, i a l'escena seguia havent-hi a les nou de la nit sis cotxes patrulla i una altra furgoneta, de dimensions menors que la primera, on també s'ha carregat material, principalment informàtic. L'actuació policial es desenvolupa entre una gran expectació veïnal i mediàtica.

D'altra banda, i segons ha pogut saber l'ACN, els Mossos d'Esquadra han enviat efectius del cos de desactivació d'artefactes explosius Tedax tant a l'escorcoll del locutori de Ripoll com al del domicili de Vilafranca del Penedès

Els Mossos registren un pis de Vilafranca en relació amb els atemptats Els Mossos registren un pis de Vilafranca en relació amb els atemptats
Festes de Sant Joan

Convivència amb i sense petards

Susana Giménez Buendía

A vegades, és tant apassionant com complex conviure en societat. Hi ha una estreta línia entre el respecte i les llibertats dels individus

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No