Fusió

El consorci sanitari de l'Alt Penedès i Garraf entrarà en funcionament al gener

Les dues entitats porten temps col·laborant-hi, si bé l'acord oficial s'estrenarà l'any vinent

Entrada de l'hospital de Sant Camil. Ajuntament de Vilanova

Entrada de l'hospital de Sant Camil. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La fusió dels consorcis sanitaris de l'Alt Penedès i el Garraf serà una realitat oficial el gener de 2018, quan es posarà en funcionament la nova entitat amb l'objectiu d'aconseguir més recursos per part de la Generalitat i oferir una millor atenció als usuaris. Dilluns, l'Ajuntament de Vilanova va aprovar per unanimitat la ratificació de la dissolució del Consorci Sanitari del Garraf i l'adhesió de l'ajuntament al Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i Garraf. "Es porta a la pràctica un treball conjunt que fa molts anys que funciona i que està aconseguint millorar l'eficiència i utilització dels recursos", ha assegurat l'alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, aquest dimarts.

El nou consorci és de caire autonòmic i dependrà de la Generalitat, tal i com ja ho feia el Consorci Sanitari de l'Alt Penedès. Per a Lloveras, la voluntat és "tenir consorcis més grans descentralitzats" que ajudin a "evitar desplaçaments de ciutadans cap a la capital". "Amb un consorci més gran es podran atendre necessitats de més nivell", ha afegit l'alcaldessa, que ha definit la fusió com "un pas important per a la millora de la sanitat pública de la comarca". El tràmit s'ha d'aprovar als diferents ajuntaments i al Consell Comarcal del Garraf, per aconseguir que el consorci pugui activar-se a principis de l'any vinent.

"Millora de l'eficiència"

El fet que l'entitat estigui vinculada al Servei Català de la Salut ha de suposar "una millora de l'eficiència", i, segons Lloveras, aquest pas endavant també podria "ajudar per tenir més força i aconseguir nous recursos per a la comarca". En aquest sentit, l'alcaldessa ha deixat clar que la Plataforma per la Salut Pública del Garraf, una entitat integrada per grups polítics, sindicats i entitats en l'àmbit de la salut que ha format part del procés de fusió, ha realitzat una sèrie de demandes a la Generalitat: "a llarg termini es demana un nou hospital", ha explicat LLoveras, que ha destacat, però, la importància d'aconseguir altres "demandes" a curt termini que representen "petites inversions", com per exemple la renovació dels ascensors de l'Hospital Sant Camil. Segons Lloveras, el gerent del nou consorci seguirà sent Josep Lluís Ibáñez, que ja exercia com a màxim responsable del consorci del Garraf i que enguany també ha assumit la responsabilitat de l'entitat que agrupa les dues comarques.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local