Atemptats

Amics i familiars reten homenatge a Pau Pérez, víctima de l'atemptat a les Rambles, amb una plantada d'oliveres

El jove, apunyalat per Younes Abouyaaqoub durant la seva fugida, hauria complert aquest cap de setmana 35 anys

ACN/ Mar Martí Vilafranca del Penedès 14-01-2018 21:48 Lectures 2623
Amics i familiars reten homenatge a Pau Pérez, víctima de l'atemptat a les Rambles, amb una plantada d'oliveres. ACN

Amics i familiars reten homenatge a Pau Pérez, víctima de l'atemptat a les Rambles, amb una plantada d'oliveres. ACN

Familiars i amics del jove vilafranquí Pau Pérez, assassinat per l'autor de l'atemptat a les Rambles de Barcelona, Younes Abouyaaqoub, el passat 17 d'agost, li han retut un homenatge aquest diumenge a Vilafranca del Penedès coincidint amb el seu aniversari. Pérez hauria complert aquest 13 de gener 35 anys i el seu cercle més pròxim ha organitzat una plantada d'oliveres per recordar-lo. Les activitats de record, que s'han celebrat majoritàriament en la intimitat, han començat a les deu del matí amb una caminada fins a la muntanya de Sant Pau, on s'han plantat quinze oliveres i s'han enlairat 35 globus. Posteriorment, la família i amics s'han desplaçat fins a la muntanya de Sant Jaume on han plantat una alzina i han col·locat una placa on es llegeix 'Ets etern'. Una de les amigues de Pérez, Cristina Martí, ha explicat que han decidit "plantar vida", en referència a la plantada d'arbres, i ha dit que han escollit les oliveres perquè són "el símbol de la pau".

Vilafranca del Penedès ha volgut recordar aquest diumenge a Pau Pérez, el jove veí del municipi que va ser assassinat per Younes Abouyaaqoub, la persona que va perpetrar l'atemptat a les Rambles de Barcelona el passat 17 d'agost. Els familiars i amics del vilafranquí s'han trobat a les deu del matí a la Plaça de la Verema per anar caminant fins a la muntanya de Sant Pau, on han plantat una quinzena d'oliveres i han inflat 35 globus, els mateixos que els anys que hagués complert el Pau. Segons fonts familiars, prop d'un centenar de persones han assistit en aquesta part de l'homenatge, que s'ha desenvolupat en la intimitat.

Tot seguit, un grup d'amics i familiars s'ha desplaçat fins a la muntanya de de Sant Jaume, on han plantat una alzina i han col·locat en una pedra una placa commemorativa on es llegeix 'Ets etern'. En finalitzar la plantada, els concentrats han esclatat amb aplaudiments per recordar el Pau.

Una de les seves amigues, la Cristina Martí, ha relatat que l'homenatge coincideix amb la data en què Pérez hagués complert 35 anys i ha dit que han decidit fer la planta d'arbres com a símbol de "transmutar la mort en vida". Martí creu que cada participant a l'homenatge "haurà viscut a la seva manera" el dol, però creu que aquells que han decidit anar-hi els pot haver ajudat. De la seva banda, el fillol de Pérez, en Pau Rodríguez, ha explicat que li ha agradat molt l'acte d'homenatge perquè hi ha col·laborat molta gent.

Younes Abouyaaqoub va assassinar en Pau Pérez després de perpetrar l'atemptat a les Rambles de Barcelona. Abouyaaqoub es va creuar amb Pérez a la zona universitària de Barcelona i va matar-lo i robar-li el cotxe per poder fugir de la policia.

Amics i familiars reten homenatge a Pau Pérez, víctima de l'atemptat a les Rambles, amb una plantada d'oliveres Amics i familiars reten homenatge a Pau Pérez, víctima de l'atemptat a les Rambles, amb una plantada d'oliveres Amics i familiars reten homenatge a Pau Pérez, víctima de l'atemptat a les Rambles, amb una plantada d'oliveres
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No