UN ANY DEL 17-A

Vilafranca recorda Pau Pérez: "Era molt especial i l'homenatge l'hagués merescut més enllà del seu desenllaç tràgic"

L'Ajuntament instal·la un monòlit a l'entrada del camp de futbol en memòria de la jove víctima dels atemptats del 17-A

ACN/ Aina Martí Vilafranca del Penedès 17-08-2018 21:42 Lectures 5294
Vilafranca recorda Pau Pérez:

Vilafranca recorda Pau Pérez: "Era molt especial i l'homenatge l'hagués merescut més enllà del seu desenllaç tràgic". ACN

Vilafranca del Penedès ha recordat aquest divendres Pau Pérez, mort en els atemptats del 17-A en el primer aniversari dels fets. L'Ajuntament de la vila ha instal·lat un monòlit a l'entrada del camp de futbol en memòria de la jove víctima i en record dels seus anys com a jugador de l'Atlètic Vilafranca. La intensa pluja que ha caigut a la capital de l'Alt Penedès no ha impedit que desenes de persones acompanyessin la família del jove que ha agraït el suport rebut. Tot seguit s'ha destapat l'escultura que llueix la inscripció 'Sóc vent de llibertat'. L'acte ha volgut remarcar que el Pau "era una persona molt especial i l'homenatge l'hagués merescut més enllà del seu desenllaç tràgic", segons ha destacat un dels seus amics, Roger Vives.

Pau Pérez és el jove que va topar a la Diagonal amb el conductor de la furgoneta de la Rambla, Younes Abouyaaqoub. El terrorista el va assassinar per continuar la seva fugida en cotxe i va acabar abandonant vehicle i cos a Sant Just Desvern.

Un any després de la tragèida, Vilafranca ha volgut mostrar solidaritat amb la família i recordar el jove amb un acte impulsat tant per l'administració local com pels companys del desaparegut. A més de la descoberta del monòlit, ha tingut un caràcter sobri, amb un curt parlament de l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, un agraïment de la família i la interpretació del cant dels ocells per part de membres de l'Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet.

En el seu breu discurs, el batlle de la vila ha volgut fer extensiu l'homenatge a les setze víctimes que van perdre la vida el 17 d'agost de l'any passat a mans dels jihadistes. Al seu torn, els amics han destacat els moments viscuts amb el jove a qui han qualificat de "persona especial per a petits i grans". "El teu record perdura com un gran company i exemple a seguir a la vida", ha dit el Sergi, encarregat de llegir el manifest en nom dels companys del Pau Pèrez.

L'esport ha centrat part dels missatges dels amics que han assegurat que entre tots van decidir que el monòlit s'havia de col·locar a les portes del camp d'entrenament del Pau. "És on nosaltres vam créixer a nivell esportiu, aquí hi passàvem moltes hores", ha dit el Jordi Gallego.

Pel que fa a la família, el pare, la mare i el germà de la jove víctima han presidit l'acte juntament amb l'alcalde i han agraït l'escalf dels seus conciutadans, que després de restar un minut en silenci han saludat i abraçat els familiars. 

Vilafranca recorda Pau Pérez: Vilafranca recorda Pau Pérez:
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No