Defensa, Fiscalia i acusació particular

Pacten l’absolució de l'autor del tiroteig a Vilanova i l’internament a un centre psiquiàtric

A l’autor del tiroteig de Gavà contra dos policies –un va resultar mort- també se li atribueix el tiroteig en un bar de Vilanova i la Geltrú on va morir una persona i la mort d’un home a Miami Platja

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 16-05-2018 18:26 Lectures 2551

La defensa del conegut com a pistoler de Gavà, la Fiscalia i l’acusació particular –la família del Policia Local mort- han arribat a un acord per demanar l’absolució de l’acusat i l’internament a un centre psiquiàtric per un màxim de 40 anys. Segons ha pogut confirmar l’ACN, les tres parts han signat un escrit on argumenten que l’acusat pateix un trastorn mental i per això demanen que quedi absolt. L’acord l’han presentat a l’Audiència de Barcelona, que haurà de citar les parts a una vista per ratificar l’entesa. El mateix escrit recull la petició per a què dos metges psiquiàtrics examinin l’acusat abans d’aquesta vista per constatar que està capacitat per declarar. Mentrestant, l’home és al mòdul psiquiàtric del centre penitenciari Brians 1.

Si bé ara és a la presó, el principal sospitós dels fets ja havia estat ingressat a l’Hospital psiquiàtric de Sant Boi de Llobregat degut a un trastorn delirant, moment en què la investigació de Gavà va quedar temporalment arxivada. A finals d’abril, però, els responsables mèdics del centre van considerar que l’home havia recuperat les facultats mentals mínimes per afrontar el procés judicial i la causa va ser reoberta.

A banda d’estar acusat de ser l’autor del tiroteig de Gavà contra dos policies –un va resultar mort-, també se li atribueix el tiroteig que hi va haver el juny de 2017 en un bar de Vilanova i la Geltrú on va morir una persona, alhora que se l’acusa de ser l’autor de la mort d’un home a Miami Platja (Mont-roig del Camp) el mateix estiu. En aquestes altres causes, però, de moment no hi ha hagut cap pacte amb la Fiscalia i les acusacions particulars, de manera que les investigacions segueixen obertes.

Democràcia

Educació per a la resistència

Jordi Larregola

És lícit ensenyar uns valors si després hauran de descobrir que són inútils?

ENQUESTA WEB

Les obres més importants realitzades per la Demarcació de Costes de l'estat han convertit l'esplanada on hi aparcaven els vehicles en un sistema dunar que evitarà l'erosió natural i que ha permès convertir aquesta platja semiurbana en una platja natural.

Com valores la naturalització de la platja del Far de Vilanova?

Molt bé
Malament
M'és indiferent