Defensa, Fiscalia i acusació particular

Pacten l’absolució de l'autor del tiroteig a Vilanova i l’internament a un centre psiquiàtric

A l’autor del tiroteig de Gavà contra dos policies –un va resultar mort- també se li atribueix el tiroteig en un bar de Vilanova i la Geltrú on va morir una persona i la mort d’un home a Miami Platja

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 16-05-2018 18:26 Lectures 3147

La defensa del conegut com a pistoler de Gavà, la Fiscalia i l’acusació particular –la família del Policia Local mort- han arribat a un acord per demanar l’absolució de l’acusat i l’internament a un centre psiquiàtric per un màxim de 40 anys. Segons ha pogut confirmar l’ACN, les tres parts han signat un escrit on argumenten que l’acusat pateix un trastorn mental i per això demanen que quedi absolt. L’acord l’han presentat a l’Audiència de Barcelona, que haurà de citar les parts a una vista per ratificar l’entesa. El mateix escrit recull la petició per a què dos metges psiquiàtrics examinin l’acusat abans d’aquesta vista per constatar que està capacitat per declarar. Mentrestant, l’home és al mòdul psiquiàtric del centre penitenciari Brians 1.

Si bé ara és a la presó, el principal sospitós dels fets ja havia estat ingressat a l’Hospital psiquiàtric de Sant Boi de Llobregat degut a un trastorn delirant, moment en què la investigació de Gavà va quedar temporalment arxivada. A finals d’abril, però, els responsables mèdics del centre van considerar que l’home havia recuperat les facultats mentals mínimes per afrontar el procés judicial i la causa va ser reoberta.

A banda d’estar acusat de ser l’autor del tiroteig de Gavà contra dos policies –un va resultar mort-, també se li atribueix el tiroteig que hi va haver el juny de 2017 en un bar de Vilanova i la Geltrú on va morir una persona, alhora que se l’acusa de ser l’autor de la mort d’un home a Miami Platja (Mont-roig del Camp) el mateix estiu. En aquestes altres causes, però, de moment no hi ha hagut cap pacte amb la Fiscalia i les acusacions particulars, de manera que les investigacions segueixen obertes.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Acaba l'any i administracions i empreses concessionàries revisen les tarifes, el que s'acostuma a traduir en un increment de preus per al nou any.

Quin mitjà de transport utilitzes per desplaçar-te a diari a la feina o a estudiar?

Tren
Autobús
cotxe
bicicleta
a peu
Motocicleta
Altres