Investigació criminal

Finalitza la inspecció ocular al pis del detingut per l'assassinat de la Laia, a Vilanova i la Geltrú

Els investigadors han escorcollat l'interior de l'immoble durant més d'onze hores en presencia de l'arrestat

ACN/ Norma Vidal Vilanova i la Geltrú 05-06-2018 0:02 Lectures 4743
Imtatge del moment en què els Mossos d'Esquadra s'han endut el detingut cap a la comissaria el 5 de juny de 2018. ACN

Imtatge del moment en què els Mossos d'Esquadra s'han endut el detingut cap a la comissaria el 5 de juny de 2018. ACN

Els Mossos d'Esquadra han finalitzat la inspecció ocular del pis del detingut per l'assassinat d'una menor de 13 anys de Vilanova i la Geltrú. La comitiva judicial, diversos investigadors i membres de la policia científica han analitzat l'immoble on va aparèixer el cos sense vida de la nena en presencia de l'arrestat. La inspecció s'ha dut a terme enmig d'un fort desplegament policial i sota l'atenta mirada de desenes de ciutadans que han escridassat el presumpte homicida al llarg de tot el dia. Amb el pas de les hores la tensió ha anat creixent i els Mossos han hagut d'ampliar el cordó policial i fins hi tot instal·lar tanques al carrer. La noia va desaparèixer aquest dilluns a la tarda i després de buscar-la porta per porta en el bloc de pisos dels seus avis els seus tiets la van localitzar sota un matalàs de casa el detingut.

Els Mossos d'Esquadra s'han emportat el presumpte autor dels fets minuts després de dos quarts d'onze de la nit mentre nombrosos veïns l'insultaven i l'acusaven de ser un "assassí". Tot i que desenes de ciutadans s'han aplegat a l'avinguda de Cubelles del municipi des de que l'arrestat ha arribat al seu immoble acompanyat per la policia, no ha estat fins a mitja tarda quan el nivell de tensió s'ha incrementat i la policia ha col·locat diverses tanques als extrems de la via.

Amb tot, la majoria de veïns han afirmat que estaven "desconcertats" amb la situació, ja que coneixen les dues famílies i res els feia pensar uns fets com els d'aquest dilluns al vespre.

Un d'aquests veïns, Josep Maria, ha relatat als mitjans de comunicació la bona entesa que existeix entre el pare del detingut i l'avi de la víctima, tots dos veïns del mateix edifici. Segons aquest testimoni, amic dels dos homes, el detingut és una persona sense feina estable i amb dificultats econòmiques, el qual passa etapes aleatòries a casa els seus pares.

Aquest mateix testimoni també ha detallat que el pare de l'arrestat és una persona estretament vinculada a la festivitat dels Tres Tombs, motiu pel qual l'habitació on va aparèixer el cadàver de la menor estava plena de trofeus. Durant tota la jornada, aquests trofeus havien generat l'errònia conclusió que era l'arrestat qui tenia una relació directa amb la vida cultural de la ciutat.

Fonts policials han explicat a l'ACN que el detingut ha estat traslladat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la població on al llarg del dia de demà se l'interrogarà. Està previst que dijous passi a disposició del Jutjat de Vilanova.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No