Declaracions al jutjat

Els testimonis que van trobar la Laia neguen que l’arrestat mostrés signes d’haver consumit droga

Familiars, veïns i policies expliquen davant la jutge que l’home va mostrar una actitud “passiva” quan es va descobrir el cadàver

ACN/ Gemma Sánchez/ Pol Solà Vilanova i la Geltrú 14-06-2018 21:00 Lectures 5527

Els diferents testimonis que van trobar el cos de la nena de 13 anys assassinada la setmana passada a Vilanova i la Geltrú han negat davant la jutge que l’arrestat i principal sospitós de l’autor del crim mostrés signes d’haver consumit droga i alcohol. Segons ha relatat l’advocat de la família a la sortida dels jutjats després de nou hores de declaracions, els catorze testimonis citats han coincidit de forma “unànime” en dir que “no va haver cap tipus de senyal de consum d’alcohol o estupefaent que pogués afectar la voluntat del detingut”. Les declaracions contradiuen la versió de l’acusat, que sosté que no recorda què va succeir perquè “anava drogat”. Al llarg de tot aquest dijous, la magistrada ha pres declaració als dos tiets que van ser els primers en localitzar el cadàver, a dos agents de la Policia Local, a sis agents dels Mossos d’Esquadra, a cinc veïns i a l’exparella sentimental del detingut. Fonts judicials han assegurat que els presents a l’escena del crim han coincidit en dir que el presumpte autor dels fets va mostrar una actitud “passiva” quan va aparèixer el cos i els tiets el van retenir.

L’advocat Antoni Prats, representant de la família com a acusació particular, ha assegurat que diversos testimonis que han declarat aquest dijous “van tenir molt a prop” el detingut després de l’aparició del cadàver i ha garantit que tots “de forma unànime” han explicat que “no se li pot atribuir” que estigués sota l’efecte d’estupefaents. “I no cal ser facultatiu per dir que no feia olor a alcohol”, ha reblat.

L’acusació dona per desmuntada així la versió que fa una setmana donava l’arrestat davant la jutge, assegurant que havia consumit droga i que no era conscient d’haver mort la nena, alhora que insistia que només recordava el moment en què va veure el cadàver en una habitació de casa seva.

A l’espera del resultat de la prova de toxicologia que la setmana passada se li va practicar al detingut, Antoni Prats ha dit que les properes setmanes demanaran que es practiquin noves proves i que declarin més testimonis. “Tot i que ja sabem què va passar, al final ho tindrem per boca dels testimonis que van estar allà el dia dels fets”, ha afegit, sense revelar quines seran les noves analítiques i senyalant que properament preveuen citar a declarar els pares de la menor.

D’altra banda, Prats ha assegurat que les catorze declaracions d’aquest dijous “han estat de gran importància”, si bé ha destacat com a “rellevant” l’aportació que ha fet per a la investigació l’exparella del detingut. Sobre aquesta qüestió, l’advocat de l’acusat, Àlex Zaragüeta, ha explicat que la dona ha ratificat allò que ja va relatar als Mossos d’Esquadra l’endemà dels fets.

Segons recull el sumari, aquesta testimoni va explicar a la policia que la filla que tenen en comú amb l’arrestat li va demanar que la recollís de casa el seu pare perquè observava que es comportava de forma “estranya”, “entrant i sortint de casa tota l’estona”. Al mateix temps, la dona va relatar a la policia que havia patit violència de gènere, assetjament i nombroses amenaces de mort quan eren parella sentimental. Segons l’advocat, però, aquesta última qüestió no s’ha tractat durant la declaració d’avui.

Al mateix temps, Zaragüeta ha destacat que els testimonis que van ser a l’escena del crim han declarat que el seu client “no es va resistir” a l’entrada dels tiets ni va mostrar oposició mentre el van retenir a l’espera que arribés la Policia Local. En aquest sentit, ha apuntat que els testimonis han definit l’actitud de l’home com la d’un “nen”, referint-se a un comportament desvalgut i “passiu”, i tots han afegit que només alçava la veu per cridar que ell no havia matat la menor.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No