Terrorisme

Els terroristes del 17-A planejaven atemptar a una discoteca de Sitges

Van recopilar informació sobre el Camp Nou per atemptar coincidint amb la primera jornada de la Llila, segons 'El Periodico'

Volien repetir una massacre similar a la de la sala Bataclan de París en un local gai, segons 'El Periodico'

ACN Sitges 01-08-2018 13:15 Lectures 4504

La cèl·lula de Ripoll planejava atemptar al Camp Nou coincidint amb la primera jornada de lliga que enfrontava el Barça i el Betis el 20 d'agost, segons publica 'El Periodico' aquest dimecres. A la documentació intervinguda al comando, els investigadors hi van localitzar recerques sobre l'estadi, com per exemple horaris i accessos, que un d'ells –Mohamed Hichamy- va fer amb el telèfon mòbil. A més, també hi emmagatzemava fotografies del Camp Nou. Segons el rotatiu, és possible que la cèl·lula volgués fer un atac com el de Saint Dennis en un partit de la selecció francesa, tot i que no s'ha pogut determinar si hagués estat amb una furgoneta bomba o amb armilles explosives. Altres indicis dels què disposa la policia són dos esborranys de comunicat reivindicant l'atemptat amb data de 20 d'agost a l'imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satty, i amb l'inici "Nosaltres, soldats de l'Estat Islàmic'.

D'altra banda, el diari també apunta que la cèl·lula hauria inclòs entre els objectius una discoteca, d'acord amb la informació extreta dels mòbils, ja que es van detectar recerques de locals per a homosexuals a Sitges i a la discoteca Razzmatazz a Barcelona per repetir una massacre similar a la de la sala Bataclan de París.

Segons el diari, a més, almenys dos dels membres del grup van estar a la botiga oficial del Barça comprant marxandatge i per aquest motiu els agents no descarten que el dia de l'atac entressin al camp fent-se passar per aficionats blaugranes.

La intenció inicial del comando era atacar la Sagrada Família i més tard es va descobrir que també volien atemptar a la Torre Eiffel de País, on havien estat dies abans fent fotos dels accessos o dels aparcaments d'autocars amb turistes, però l'explosió accidental a la casa d'Alcanar –on els terroristes tenien 200 quilos de peròxid de triacetona- va acabar precipitant els atropellaments mortals de la Rambla el 17 d'agost.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres