Cogestió

El Govern aprova la constitució del Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i el Garraf

Es preveu disposar de 280 llits d'aguts, 165 llits sociosanitaris i 68 de residencials, així com fer unes 20.000 altes d'aguts anuals

ACN Vilanova i la Geltrú 11-02-2019 18:18 Lectures 3482

El Govern ha aprovat aquest dilluns, en sessió extraordinària del Consell de Govern, la constitució del Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i el Garraf. Des de l'executiu s'indica que la nova organització resultant permetrà abordar les necessitats dels dos territoris amb una major eficiència assistencial per millorar l'atenció sanitària de la població, i alhora potenciar la innovació, la recerca i la docència. L'organització consorcial serà íntegrament pública, majoritàriament participada pel Servei Català de la Salut (CatSalut) i amb presència de les administracions locals. S'incorporarà al marc corporatiu de les entitats del sector públic de la salut de l'Administració de la Generalitat.

El nou Consorci es crea a partir de la fusió dels dos consorcis existents -el de l'Alt Penedès i el del Garraf-, fet que, segons el Govern, afavoreix el creixement de totes dues organitzacions i l'adaptació als temps futurs. A més, possibilita oferir més serveis i oportunitats de cara a la ciutadania. Per exemple, afegeix, permetrà potenciar la innovació, la recerca i la docència i augmentar l'excel·lència dels serveis sanitaris que presten amb millor tecnologia, així com fer més atractiu als professionals el treball a l'Alt Penedès i el Garraf.

A més, l'executiu especifica que en els darrers anys ja s'estava duent a terme aquesta coordinació. El 2013, per exemple, van signar una aliança estratègica, un conveni per a la gestió de serveis gerencials el 2015 i un protocol d'intencions el 2016.

Actualment, les comarques de l'Alt Penedès i del Garraf (incloent-hi Cunit) apleguen 32 municipis i atenen una població de prop de 250.000 habitants. Amb el nou Consorci el Govern calcula que es posen a disposició de la ciutadania 280 llits d'aguts, 165 llits sociosanitaris i 68 de residencials. Els mateixos càlculs indiquen que es faran gairebé 20.000 altes d'aguts l'any.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré