Sanitat pública

Pares de l'Anoia organitzen una manifestació per exigir més pediatres a la comarca

El col·lectiu denuncia que a tota la comarca hi ha sis professionals per a 20.000 nens

Pediatra. Nadó. Ariadna Creus/Àngel Garci

Pediatra. Nadó. Ariadna Creus/Àngel Garci

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un col·lectiu de pares de l'Anoia han organitzat pel proper 16 de març una manifestació per exigir més pediatres a la comarca. Segons explica Gemma Ceron, portaveu del grup, a hores d'ara hi ha sis professionals per a 20.000 infants, el que impedeix "garantir un bon servei". Ceron posa com a exemple que l'única pediatra d'Igualada "arriba a atendre a tres infants alhora, el que fa impossible que pugui fer un bon diagnòstic". La protesta se suma a una campanya de signatures iniciada pel mateix col·lectiu que ja suma 4.000 adhesions.
La plataforma, que va néixer a través de les xarxes socials, exigeix un increment del nombre de pediatres als centres d'atenció primària de la comarca. A hores d'ara, expliquen, a banda de recollir firmes, s'han reunit amb ICS i Cat Salut però no els hi ha ofert solucions "reals".

"Ens diuen que no hi ha pediatres quan, en realitat, és que les condicions que ofereixen fan que els metges no vulguin treballar aquí", diu Ceron, que assegura que existeix una important "diferència" entre el salari que pot cobrar un professional a Catalunya respecte a altres comunitats autònomes.

Donar visibilitat al problema

El col·lectiu de pares, que suma 800 membres al grup que han creat a Facebook, han optat ara per fer un pas més i per això organitzen la manifestació del dia 16. L'objectiu, diu Ceron, és donar "més visibilitat" a les reivindicacions i pressionar al Departament de Salut "perquè faci alguna cosa". La marxa sortirà a les 11 del matí de l'Ajuntament de Vilanova del Camí i arribarà fins a Igualada.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local