Atenció primària

Sant Pere de Ribes reclama millores als serveis de Pediatria i les Urgències dels CAP

El govern municipal s'ha reunit amb la consellera de Salut, Alba Vergés

Alba Vergés, Abigail Garrido i Paqui Carrasquilla. Ajt Sant Pere de Ribes

Alba Vergés, Abigail Garrido i Paqui Carrasquilla. Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les mancances en els serveis de pediatria i d’urgències als CAP del municipi són dos dels temes de l’àmbit sociosanitari que més preocupen al govern municipal socialista, que ja en el seu programa electoral es comprometia a exigir-ne millores i ara ha incorporat a l’acció de govern. Per aquest motiu, una de les primeres gestions que ha dut a terme en aquest inici de la legislatura ha estat activar les converses amb els responsables de Salut de la Generalitat per reclamar solucions.

En aquest sentit, després de la visita que l’alcaldessa, Abigail Garrido, va fer a la Consellera de Salut, Alba Vergés, el passat  27 de juny al Parlament de Catalunya per parlar-ne, recentment ha lliurat a la conselleria 1.451 signatures de suport recollides i es reunirà novament amb responsables de CatSalut al territori el proper 25 de juliol a la Casa de la Vila, on abordaran aquests temes i  d’altres relacionats amb l’atenció continuada. En aquesta trobada, a més de l’alcaldessa, hi assistirà la regidora de Salut Comunitària de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, Antonia Pulido; el gerent de l'Àmbit Metropolità Sud de CatSalut, Joan Puigdollers; i diversos càrrecs directius tècnics de Salut i dels Equips d’Atenció Primària Ribes-Olivella i Roquetes-Canyelles.

L’Ajuntament, fent-se ressò de les queixes de nombroses persones usuàries relacionades amb les deficiències del servei de pediatria al municipi i la manca d’urgències les 24 hores, considera a més a més que els CAP de Ribes i les Roquetes donen servei a d’altres municipis del Garraf i la situació en què es troben satura els serveis de l’hospital comarcal Sant Camil.

El Ple municipal celebrat el novembre de l’any passat també va aprovar per unanimitat una moció per instar el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a reconèixer l’atenció primària com el veritable eix del sistema sanitari públic i “a posar els mitjans necessaris, tant econòmics com humans, per tal de donar cobertura en el servei de pediatria en el nostre municipi, de forma urgent i, així, revertir una situació que fa temps que s'està produint, tant en el CAP de Les Roquetes com en el CAP de Ribes i que, a més, afecta a dues poblacions més del Garraf, com són Olivella i Canyelles”, entres d’altres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local