Atenció primària

Salut es compromet a reforçar el servei de pediatria de Sant Pere de Ribes a partir del setembre

També vol implementar un servei d’urgències telefòniques 24h

Salut es compromet a reforçar el servei de pediatria de Sant Pere de Ribes a partir del setembre. Ajt Sant Pere de Ribes

Salut es compromet a reforçar el servei de pediatria de Sant Pere de Ribes a partir del setembre. Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El passat dijous 25 de juliol, l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes es va trobar amb el gerent de l’àmbit metropolità sud de CatSalut, Joan Puigdollers, en una reunió tècnica per abordar els temes de l’àmbit sociosanitari que més preocupen al govern municipal: les mancances en els serveis de pediatria i d’urgències als CAP del municipi. En aquesta trobada, el Departament de Salut s’ha compromès a reforçar el servei de pediatria al municipi a partir del mes de setembre i a implementar el servei d’urgències telefòniques 24 h que ajudaria a resoldre les deficiències de les urgències als CAP de Ribes i les Roquetes, que donen servei a dues poblacions més del Garraf, Olivella i Canyelles.

El Departament de Salut “ha posat de manifest que el servei d’urgències telefòniques s’està potenciant a diversos i municipis i està funcionant molt bé”, segons ha explicat l’alcaldessa Abigail Garrido que també ha aclarit que  “l’atenció del pacient serà primer via telefònica i aleshores se’n derivarà segons la necessitat que tingui la persona que s’ha posat en contacte amb el 061 per tal de resoldre la urgència mèdica i, en cas necessari, s’activaria l’atenció al domicili”.

En aquest sentit, l’alcaldessa Abigail Garrido, ja havia visitat a la Consellera de Salut, Alba Vergés, el passat 27 de juny Parlament de Catalunya per parlar-ne de la situació i havia lliurat a la conselleria 1.451 signatures de suport recollides per demanar millores en aquesta àrea. En aquell moment van acordar la reunió que s’ha materialitzat el passat divendres on també van assistir la regidora de Salut Comunitària de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, Antònia Pulido  i diversos càrrecs directius tècnics de Salut i dels Equips d’Atenció Primària Ribes- Olivella i Roquetes Canyelles.

En tercer lloc, l’alcaldessa també ha demanat a Puigdollers celeritat en l’aprovació de l’acord de govern que permetrà executar les obres d’ampliació del CAP de les Roquetes, l’inici de les quals està previst per al setembre o octubre amb una durada de 18 mesos. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local