Impuls Social

La Fundació l'Espiga estrena un vehicle adaptat gràcies a la fundació Pinnae

El vehicle adaptat dotarà a la Fundació l'Espiga de l'autonomia necessària per a realitzar sortides amb els seus usuaris i flexibilitzar el pla de sortides lúdiques de tots els serveis de la fundació

Redacció Vilafranca del Penedès 15-01-2020 18:08 Lectures 935
La Fundació l'Espiga estrena un vehicle adaptat gràcies a la fundació Pinnae. Fundació Pinnae

La Fundació l'Espiga estrena un vehicle adaptat gràcies a la fundació Pinnae. Fundació Pinnae

La Fundació l'Espiga ha pogut posar en marxa nou servei de transport gràcies a l'ajut de la Fundació Pinnae en el marc de la seva convocatòria de projectes a l'impuls social del territori. El vehicle adaptat dotarà a la Fundació l'Espiga de l'autonomia necessària per a realitzar sortides amb els seus usuaris i flexibilitzar el pla de sortides lúdiques de tots els serveis de la fundació.

La Fundació l'Espiga va ser una de les entitats que va rebre suport de la Fundació Pinnae pel projecte d’adquisició d’un vehicle adaptat per a persones amb diversitat funcional.

Ahir es va inaugurar la furgoneta que preveu beneficiar a més de 117 persones amb diversitat funcional de diferent índole i que servirà per realitzar sortides i excursions ja sigui a l'escola d'educació especial, al centre ocupacional, al centre de dia o a les residències. Tal com comentava la directora del centre, Montserrat Roca, la compra del vehicle era “una assignatura pendent del la Fundació, que fins ara no havíem dut a terme perquè teníem altres prioritats”.

Gràcies a l'ajut de Pinnae, la Fundació l'Espiga obre un nou servei de transport amb els avantatges que comporta, flexibilitat i eficiència d'organització de sortides i major seguretat pels usuaris. Tenir un vehicle propi ajudarà a minimitzar les despeses en totes les sortides i sobretot potenciarà l'autoestima dels usuaris atesa la possibilitat de fer sortides de forma més continuada. El president de Pinnae, Martí Solé, es mostrava molt satisfet per poder ajudar a la institució i agraïa a la seva directora la tasca que fan durant l’any.

Amb el vehicle adaptat s’espera tenir autonomia total a l'hora d'organitzar sortides amb els usuaris deixant de dependre d’una empresa externa de transport, amb llibertat i flexibilitat en l'organització i moviments de la nostra societat.

Tanmateix, el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, es mostrava molt satisfet de "formar part del patronat de la Fundació l'Espiga i veure com treballa per a millora dels col·lectius més vulnerables".

La Fundació L'Espiga treballa en l'atenció integral a les persones amb diversitat funcional en tot el seu cicle vital, facilitant-los les eines adequades per a que, en la mesura de les seves possibilitats, siguin més autònoms i puguin participar dels diferents àmbits de la vida quotidiana.

La Fundació Pinnae continua recolzant programes destinats als col·lectius especialment vulnerables, donant resposta als reptes de la societat actual.

La Fundació l'Espiga estrena un vehicle adaptat gràcies a la fundació Pinnae
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament