Sentència 1-O

Noves declaracions de penedesencs pels talls de la Jonquera convocats per Tsunàmi Democràtic

Totes les investigades s’han personat a les dependències policials acompanyades de les advocades d’Alerta Solidària però s’ha acollit al dret de no declarar

Redacció Mediona 20-02-2020 16:17 Lectures 3077
Noves declaracions de penedesencs pels talls de la Jonquera convocats per Tsunàmi Democràtic. Baula

Noves declaracions de penedesencs pels talls de la Jonquera convocats per Tsunàmi Democràtic. Baula

Durant aquesta setmana, dimarts i dijous, han passat per les dependències de la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca set persones més del Penedès que estan sent investigades en relació als talls de l’AP7 que Tsunami Democràtic va convocar com a resposta a la sentència dels presos polítics.

Totes les investigades s’han personat a les dependències policials acompanyades de les advocades d’Alerta Solidària però s’ha acollit al dret de no declarar. Totes elles, igual que les més de 200 persones d’arreu de Catalunya, estan acusades de danys, desordres públics i delictes contra la seguretat vial però la causa resta encara sota secret de sumari amb la qual cosa se’n desconeixen els detalls. D’altra banda, els acusats han estat informats que independentment de la causa oberta per la via penal, que es pot allargar fins a dos anys, se’ls hi ha obert un expedient disciplinari per la via administrativa.

Les persones que han anat a declarar han estat acompanyades d’una cinquantena de persones que havien estat convocades per la Baula, xarxa solidària del Penedès, i per altres col·lectius i organitzacions polítiques. Al mateix temps, dues persones que portaven banderes i un cartell signat per VOX s’han acostat a la concentració solidària i han fet algun tímid intent d’increpar a les persones concentrades.
Entre les concentrades hi havia representants de JxCat i ERC així com una nombrosa representació de la CUP que té tres regidores del Penedès imputades per aquesta qüestió. Donant suport als encausats també hi havia membres de l’ANC de les diferents localitats i l’alcalde de Mediona, Juli Silvestre, company de govern d’una de les regidores de la CUP que ha estat citada.

Aquestes set acusades es sumen a les 10 persones del Baix Penedès que ja van ser citades a primers d’aquest més i que en aquell cas van haver de personar-se a les dependències de la Guàrdia Civil de Tarragona. La setmana vinent, encara ha de passar per aquest tràmit la darrera penedesenca citada, en aquest cas de la comarca de l’Anoia.

Tant des d’Alerta Solidària com des de la Baula, xarxa solidària del Penedès, s’ha considerat que aquestes citacions s’emmarquen en la campanya de l’estat contra l’independentisme i que tan sols busquen atemorir i desmobilitzar. Alerta Solidària ha parlat d’escalada repressiva de l’estat que respon a un intent de perseguir la protesta i posen en valor les mostres de solidaritat que s’han aconseguit vers les persones afectades. Segons les dades de la mateixa organització, durant els darrers sis mesos ja hi ha més de 600 persones encausades a tot Catalunya per diferents protestes, la majoria d’elles, com en el cas dels talls de trànsit de la Jonquera, per les mobilitzacions post-sentència contra els presos polític catalans.

Noves declaracions de penedesencs pels talls de la Jonquera convocats per Tsunàmi Democràtic Noves declaracions de penedesencs pels talls de la Jonquera convocats per Tsunàmi Democràtic Noves declaracions de penedesencs pels talls de la Jonquera convocats per Tsunàmi Democràtic
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No