Sentència 1-O

Tsunami Democràtic talla la frontera amb França a La Jonquera

Munta un gran escenari a la part francesa de l'autopista a pocs metres de la frontera

ACN Barcelona 11-11-2019 9:54 Lectures 2104
Pla general del punt de l'AP7 on s'ha tallat aquest dilluns 11 de novembre de 2019. ACN

Pla general del punt de l'AP7 on s'ha tallat aquest dilluns 11 de novembre de 2019. ACN

Una manifestació convocada per Tsunami Democràtic talla aquest dilluns al matí la frontera amb França a La Jonquera, en una acció que ha començat cap a les 9 del matí. Inicialment s'ha tallat l'AP-7 en sentit sud i s'ha deixat un carril obert en direcció França, però la circulació ha quedat finalment totalment interrompuda, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. En una piulada a Twitter, Tsunami ha animat la ciutadania a desplaçar-se fins a La Jonquera per tallar la frontera, amb cotxe o sense. Assegura, a més, que aquesta mobilització "vol ser un crit a la comunitat internacional que faci entendre a l'estat espanyol que l'únic camí és seure a parlar". Alguns 'armilles grogues' col·laboren amb l'acció.

Tsunami Democràtic munta un gran escenari a la part francesa de l'autopista a pocs metres de la frontera

Tsunami Democràtic ha muntat un gran escenari que ocupa tres carrils de l'autopista a la part francesa, a pocs metres de la frontera. Situat molt a prop del cartell on s'anuncia l'entrada a Espanya, està orientat cap a la part catalana. Centenars de persones tallen la frontera i la cua de cotxes és llarga, especialment a la part nord-catalana. Els Mossos d'Esquadra bloquegen l'AP-7 a La Jonquera per evitar que més persones i cotxes accedeixin al punt fronterer. "Avui comencem una nova forma de protesta". Així ha anunciat Tsunami Democràtic el tall de la frontera amb França a través de Twitter. El moviment remarca que fa servir la tecnologia per "defensar els drets i llibertats col·lectives en lloc de la repressió i el control". "Amb aquest nou paradigma, els vehicles són els protagonistes de l'acció i, per això, cal ser massius", ha afegit. Els CDR també s'han unit al bloqueig i han fet una cridat a la mobiltizació massiva per fer el tall permanent.

"O l'Estat entén que 'sit and talk' és la via per resoldre el conflicte o el seu aïllament serà cada cop més gran"

Tsunami Democràtic ha demanat a la comunitat internacional que faci entendre a l'estat espanyol que "l'únic camí" és asseure's a parlar sobre "autodeterminació, drets fonamentals i llibertat de presos, exiliats i represaliats". "O l'Estat entén que 'sit and talk' és la via democràtica per a la resolució del conflicte o el seu aïllament serà cada cop més gran", afirmen en un comunicat difós per les xarxes. Pel moviment, el tall fronterer significa un "nou paradigma" que posa sobre la taula una "nova modalitat de desobediència civil pacífica". Per això, proposa canviar "el cos pel vehicle" en la línia de les protestes dels taxistes, que van acabar sense "cap conseqüència ni penal ni administrativa".

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No