Tsunami Democràtic

La CUP presenta al Consell Comarcal de l'Alt Penedès una moció de suport als encausats pel tall de l'AP-7 a la Jonquera

Isaac Ruana, un dels investigats, assegura que seguirà desobeint per denunciar la repressió de l'Estat

ACN/ Àlex Recolons Sant Pere de Riudebitlles 22-01-2021 14:45 Lectures 2878
Foto de grup amb Isaac Ruana en primer terme el 22 de gener de 2021. ACN

Foto de grup amb Isaac Ruana en primer terme el 22 de gener de 2021. ACN

La CUP ha presentat aquest divendres una moció al Consell Comarcal de l'Alt Penedès en suport dels investigats pel tall de Tsunami Democràtic a la Jonquera el novembre del 2019. Jordi Pujol, coordinador de la CUP al Penedès, ha recordat que 19 dels 197 encausats en la macroprocès són veïns de la vegueria (11 del Baix Penedès, 7 del l'Alt Penedès i un de l'Anoia) i ha anunciat que presentaran mocions similars a tots els ajuntaments on tinguin representació per "denunciar la repressió de l'Estat contra l'independentisme". Un dels encausats, el regidor de la CUP a Sant Pere de Riudebitlles, Isaac Ruana, que es va negar a declarar davant el jutge el passat novembre, ha reiterat la seva voluntat de "seguir desobeint" davant noves citacions.

Tot i que finalment s'ha suspès per un problema amb l'entrega de les citacions, Isaac Ruana havia de declarar aquest divendres als jutjats de Figueres junt amb 19 persones més pels talls a l'AP-7 de l'11 i el 12 de novembre de 2019. Una citació que Ruana ja havia avançat que desobeiria com va fer el passat mes de novembre quan es va desplaçar als jutjats però s'hi va negar a entrar.

En roda de premsa a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Ruana ha reiterat la seva determinació a desobeint davant totes les citacions que arribin per declarar davant el jutge "per denunciar la persecució i l'atac al dret de manifestació i mobilització" tot i ser conscient que s'exposa a ser detingut. "La lògica diu que no hauria d'anar més enllà d'una detenció per obligar-me a declarar, però veient els precedents no es pot descartar cap escenari", ha afegit.

Si finalment és detingut per comparèixer davant el jutge, Ruana ha assenyalat que, com han fet la resta d'encausats, no declararà perquè l'objectiu és "no donar facilitats a la justícia espanyola en un procés que no té cap lògica i ataca drets fonamentals".

Finalment, el conseller comarcal ha fet una crida a la resta d'encausats a seguir el seu exemple recordant que la desobediència civil "és un dret que conquereix altres drets" i perquè "tota acció de protesta servirà per no defallir en la mobilització al carrer per seguir avançant en la construcció d'uns Països Catalans lliures i socialistes".

La moció que s'ha entrat al registre aquest divendres es debatrà i votarà al proper ple del Consell Comarcal.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No