Alerta sanitària

Dos nous casos de positius en coronavirus al Baix Penedès i 5 nous morts pel brot d'Igualada

Es tracta d'un veí de la Bisbal del Penedès de 74 anys ingressat a l'hospital del Vendrell i una dona de 74 anys del Vendrell ingressada a l'hospital de Sant Pau i Santa Tecla

ACN El Vendrell 16-03-2020 21:19 Lectures 3087
L'entrada de l'Hospital d'Igualada sense ningú entrant ni sortint enmig de la crisi pel coronavirus. ACN

L'entrada de l'Hospital d'Igualada sense ningú entrant ni sortint enmig de la crisi pel coronavirus. ACN

Catalunya ha registrat en les darreres hores 491 casos nous de coronavirus, que eleven el total a 1.394. Són dades del Departament de Salut actualitzades aquest dilluns. Salut informa també que sis persones més han mort per la malaltia covid-19 i, des que va començar l'epidèmia, un total de 18 persones han perdut la vida. De les sis últimes defuncions de què informa Salut, cinc pertanyen al brot originat a Igualada. Han mort dues dones de 84 i 67 anys i tres homes de 85, 84 i 85 anys, tots amb factors de risc associat. També ha mort una dona de 78 anys, resident al Baix Llobregat, amb factors de risc associat. Del nombre total d'afectats a Catalunya, 74 es troben en estat greu. Hi ha 81 professionals sanitaris amb la malaltia.

En el brot d'Igualada, Salut confirma un total acumulat de 85 casos positius de coronavirus des que es va declarar. Vuit persones estan greus i 12 amb patologies prèvies han mort amb la covid-19 en aquest brot. Del nombre total de casos del brot d'Igualada, 37 són professionals sanitaris.

El Departament de Salut ha confirmat aquest dilluns sis nous positius per covid-19 a la demarcació de Tarragona, que ja en suma 30. En concret, les noves confirmacions corresponen a un veí de Salou de 54 anys que és professional sanitari i està en aïllament domiciliari; a un veí de la Bisbal del Penedès de 74 anys ingressat a l'hospital del Vendrell; una dona de 74 anys del Vendrell ingressada a l'hospital de Sant Pau i Santa Tecla; un veí de Bonavista de 79 anys ingressat a la planta de medicina interna del Joan XXIII i una veïna de Falset de 56 anys en aïllament domiciliari. També hi ha dos menors de Reus confirmats: una nena de 9 anys diagnosticada a la Vall d'Hebron i el seu germà petit -d'uns 2 o 3 anys-.

Per aquest motiu, l'Agència de Salut Pública ha recomanat el confinament de la comunitat educativa dels seus respectius centres: l'escola Isabel Besora i l'escola bressol Marfull.

Diumenge Salut va informar dels casos confirmats d'un veí de Torredembarra de 71 anys ingressat a l'hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona; el d'una veïna de Tarragona de 31 anys i nacionalitat russa ingressada a la clínica Monegal; i el d'una dona de 55 anys de Tortosa que és professional sanitària i està en aïllament domiciliari.

Dissabte el Departament de Salut va confirmar set casos més a la demarcació. Un veí de Miami Platja de 40 anys ingressat a la UCI del Joan XXIII per una patologia associada i que es va contagiar en el marc d'un viatge recent a Benidorm; un turista de 71 anys de nacionalitat sueca aïllat en una habitació d'aquest mateix centre hospitalari; i un veí de Cambrils de 49 anys en aïllament domiciliari i que és familiar de dues persones també confirmades en aquest municipi del Baix Camp –una dona de 79 anys i la seva filla de 46.

A les Terres de l'Ebre dissabte el departament va informar del cas d'un veí de Roquetes de 61 anys ingressat amb pronòstic greu a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa; i d'un veí de Tortosa de 71 anys, un de l'Ampolla de 70 anys i un d'Amposta de 47 anys en aïllament domiciliari.

Fins ara s'han confirmat també els positius de cinc persones d'una mateixa unitat familiar de Tortosa -una de les quals ingressada també a l'hospital-; el d'una veïna d'Ulldecona de 30 anys que és cirurgiana del mateix centre sanitari; el d'un noi de 22 anys i una noia de 26 de Torredembarra que són parella; el d'una veïna de Sitges de 79 anys i nacionalitat russa ingressada a l'hospital del Vendrell; el de la dona de 79 anys i la seva filla de 46, totes dues residents a Vilafortuny; una dona de 60 anys i el seu marit de 54, residents a Salou, i una veïna del Vendrell de 39 anys. Tots els afectats evolucionen favorablement.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No