8 DE MARÇ DE 2002

MANIFEST EN MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un cop més , aquest 8 de març hem de recordar que cal un fort compromís dels governs locals amb les condicions de vida de les ciutadanes al municipi. Discriminacions en l’àmbit laboral, en l’obtenció de prestacions socials (viduïtat, jubilació...), en la participació en els llocs de decisió, en els mitjans de comunicació són problemes presents que tenen les seves conseqüències més extremes en la feminització de la pobresa i la violència de gènere. Aquestes discriminacions encara existeixen en els nostres pobles i ciutats.

Volem un [municipi] cohesionat, solidari, sense violència i sense discriminacions per raó de sexe, amb una valoració de tots els treballs, també el no remunerat (que es calcula si es comptabilitzés augmentaria en un 65,9% el PIB) la igualtat salarial (ja que avui les dones cobren un 30% menys que els homes) i la participació de les dones en els llocs de decisió. Per això cal comprometre a tothom que contribueix a construir-lo (institucions, entitats, dones i homes), a aportar des de la diversitat, la nostra contribució per la igualtat d’oportunitats.

Un compromís de la ciutadania en favor de les dones, vol dir que ningú resti indiferent davant els casos de discriminació, que totes les entitats fomentin la participació de dones en tots els nivells de decisió, que es reconegui la participació de les dones a través de les associacions de dones, els fòrums, i altres, i la seva contribució a la vida social i cultural del municipi, reconèixer el treball domèstic i de cura i possibilitar la conciliació de la vida familiar i laboral, que totes incloguin entre els seus principis la no-discriminació per raó de sexe i que associacions, homes o dones tinguin una posició ferma contra la violència vers les dones.

Un compromís de l’ajuntament en favor de les dones, vol dir considerar-les beneficiàries de les polítiques municipals, i també escoltar les entitats feministes i grups de dones i també les dones individuals, per tal d’incorporar-les en la construcció d’un [municipi] més cohesionat i sense discriminacions per raó de sexe. Per això cal incorporar en els indicadors municipals la perspectiva de gènere, assumir el principi de la transversalitat a les polítiques municipals, reconeixer en l’àmbit de l’ajuntament la necessitat de conciliació vida familiar i laboral des d’una actitud exemplificadora, fer un ús no sexista de tots els elements de comunicació, com el llenguatge, imatges, logotips i noms dels carrers.

Per tot això, un cop més, en el Dia Internacional de la Dona, cal recordar que queda molt per fer i que el municipi, com a espai més proper a la vida quotidiana, és el lloc idoni per dur-ho a terme.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local