Alerta sanitària

La fiscalia obre una investigació per les morts en una residència de l'Anoia

Mor a l'Hospital d'Igualada una àvia amb coronavirus de la residència de Vilanova del Camí

Puja a 13 el nombre de víctimes per coronavirus a la residència de Capellades

ACN Igualada 24-03-2020 17:36 Lectures 1227
Dues professionals sanitàries entrant a la residència i centre de dia de la Fundació Consorts Guasch, el 19 de març del 2020 . ACN

Dues professionals sanitàries entrant a la residència i centre de dia de la Fundació Consorts Guasch, el 19 de març del 2020 . ACN

Una àvia de la residència de Vilanova del Camí ha mort per coronavirus a l'Hospital d'Igualada, després que ingressés uns dies abans per un trencament de fèmur. La defunció es va produir el dia 18 de març. No se sap si l'àvia es va contagiar al centre mèdic o va adquirir el virus a la residència on vivia, juntament amb 160 avis més. A la residència de Vilanova del Camí, actualment hi ha 10 avis aïllats que presenten símptomes relacionats amb la malaltia. El centre està a l'espera de saber els resultats d'altres tests que s'han fet a residents i personal sanitari.

Puja a 13 el nombre de víctimes per coronavirus a la residència de Capellades

El nombre de víctimes per coronavirus a la residència d'avis de Capellades ha pujat fins a 13. A les 6 víctimes que ja es van fer públiques dijous de la setmana passada, aquest dilluns se n'hi havien sumat 6 més que s'haurien produït en els darrers dies. Però aquesta matinada, el consistori ha actualitzat la informació i ha afegit 1 defunció més. Així, el còmput global ascendeix a 13. La residència de la localitat anoienca téapacitat per a 83 persones. Davant del possible contagi a altres usuaris s'ha habilitat la primera planta per confinar-los i és allà on s'està realitzant un control mèdic intensiu. Del control se n'està fent càrrec el personal mèdic del CAP de Capellades, conjuntament amb la infermera del centre.

La fiscalia obre una investigació per les morts en una residència de l'Anoia

La fiscalia ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies de les morts que hi ha hagut a les residències de Capellades (Anoia) i d'Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) a causa de coronavirus. El fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, ha ordenat l'obertura de diligències, segons ha avançat el diari 'El País' i han confirmat a l'ACN fonts judicials. Aquestes diligències, a més, es podran ampliar si apareixen nous casos en altres centres de gent gran a Catalunya. Bañeres ha fet arribar l'ordre als fiscals de Manresa i Martorell, que són els del partit judicials als que pertanyen Capellades i Olesa de Montserrat. A la residència de Capellades s'han registrat dotze morts per coronavirus i a la d'Olesa de Montserrat nou.

La Fiscalia General de l'Estat va obrir dilluns un investigació a l'entorn de les morts d'ancians en algunes residències arreu de l'Estat "per determinar la gravetat dels fets i la possible rellevància penal" després que el Ministeri de Defensa afirmés que membres de l'exèrcit s'han trobat cadàvers i residents en situacions "extremes" i en males condicions de salubritat en diversos centres.

Aquest dimarts, el fiscal superior de Catalunya ha ordenat la investigació de les morts per coronavirus a residències d'Olesa de Montserrat i de Capellades. Fonts judicials, però, remarquen que a aquestes diligències s'hi afegiran casos que puguin aparèixer en altres centres de gent gran.

El nombre de víctimes per coronavirus a la residències d'avis de Capellades és de dotze, segons ha informat la Fundació Consorts Guasch, que és qui gestiona la residencia de la localitat ainoenca, que té capacitat per a 83 persones.

Pel que fa a la residència Santa Oliva d'Olesa de Montserrat, han mort nou dels divuit interns que han ingressat a l'Hospital de Martorell per coronavirus. La resta estan ingressats en estat greu.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres