Montbui, per una sanitat pública digna

En Comú Podem denuncia la pèrdua de l’atenció pediàtrica als centres d’atenció primària de l’Anoia

La plataforma de famílies, Montbui, per una sanitat pública digna, reclama la reobertura completa dels serveis d'atenció sanitària al CAP del municipi

En Comú Podem denuncia la pèrdua de l’atenció pediàtrica als centres d’atenció primària de l’Anoia . En Comú Podem

En Comú Podem denuncia la pèrdua de l’atenció pediàtrica als centres d’atenció primària de l’Anoia . En Comú Podem

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El diputat portaveu d'En Comú Podem, David Cid, va reunir-se amb les famílies i amb l'equip de Govern de Santa Margarida de Montbui per a recollir i traslladar la reclamació que fan a la Generalitat de Catalunya per a la reobertura completa dels serveis d'atenció sanitària al CAP del municipi i que afecta el conjunt de la Conca d'Òdena.

La plataforma de famílies, Montbui, per una sanitat pública digna, arran de la situació i els canvis produïts en els serveis d'atenció primària a la comarca per la pandèmia ve mobilitzant-se i ha promogut la recollida de signatures, a la que s'hi ha sumat l'ajuntament de Santa Margarida de Montbui per a reclamar que retorni l'atenció sanitària del CAP que hi havia abans de la pandèmia.

A la sortida de la trobada mantinguda amb les famílies i l'Ajuntament de Montbui, el portaveu dels comuns denunciava que “no és admissible, ni equitatiu que una família de Montbui sense cotxe hagi d'invertir dues hores de viatge i uns catorze euros per al transport en bus amb transbord a Igualada per poder ser atesa pel servei pediàtric, ara derivat i concentrat a Vilanova del Camí, a uns 8 km de distància." En aquesta línia, anunciava que traslladarà en seu parlamentària la reclamació que fa la plataforma i el consistori de restabliment del servei de pediatria de manera immediata i de la reobertura completa del CAP amb els mateixos serveis d'atenció que abans de l'inici de la crisi sanitària provocada per la covid-19.

Segons Cid" després d'aquests dos anys de pandèmia, durant els quals hem pogut donar resposta a una situació molt complexa, gràcies a l'esforç dels treballadors sanitaris i de la ciutadania, ha arribat el moment de posar sobre la taula: la situació de mancances del nostre sistema sanitari i les solucions per ampliar plantilles, millorar les condicions laborals i dotar de les inversions adients en el sistema públic català que garanteixin l'accés al servei de salut digne, universal i equitatiu local i territorialment".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local