Residus

Cubelles estrena la nova deixalleria que millora "la confortabilitat i usabilitat de les instal·lacions"

S’ha creat una plataforma de dos nivells que permet tenir més capacitat per acollir més residus

Cubelles estrena la nova deixalleria que millora

Cubelles estrena la nova deixalleria que millora "la confortabilitat i usabilitat de les instal·lacions". Susana Nogueira

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Cubelles ha inaugurat la renovació de la deixalleria municipal on s’han fet actuacions de millora de les instal·lacions i l’ampliació de l’equipament. S’ha creat una plataforma de dos nivells que permet tenir més capacitat per acollir més residus. L’objectiu principal és la millora de la confortabilitat i usabilitat de les seves instal·lacions, oferint un accés més àgil a les persones usuàries. Ha estat una reforma efectuada al llarg de quatre mesos.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència del president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Sergi Vallès, que gestiona l’equipament; l’alcaldessa de Cubelles, Rosa M. Fonoll; el regidor de Medi Ambient, Josep M. Hugué i el tècnic de residus de la Mancomunitat Penedès-Garraf, David Martínez, que ha estat l’encarregat de mostrar als assistents la nova deixalleria.

Entre les actuacions de la deixalleria cal destacar el nou magatzem de residus especials i d’aparells elèctrics i electrònics, la nova caseta pel personal de la deixalleria, la nova zona de porxada i una plataforma elevada d’aportació de residus que facilita la mobilitat de càrrega i descàrrega dels vehicles que dipositen els residus.

L’alcaldessa de Cubelles, Rosa M. Fonoll, ha mostrat la seva satisfacció per poder inaugurar la deixalleria, “un servei necessari a Cubelles i una millora important pel medi ambient, pels treballadors i per la ciutat”.

El president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Sergi Vallès, ha assegurat que la renovació de la deixalleria permetrà que “els residus es puguin reciclar encara millor, fer un millor tractament del qual es diposita i que les persones usuàries tinguin clar on dipositar”, i ha recordat que “el servi dona facilitats perquè es recicli correctament, però si el ciutadà no fa bé les tasques, l’equipament no tindrà la seva funció”.
Vallès ha fet saber que amb la nova licitació de servei de deixalleries, que actualment s’està gestionant, les deixalleries gestionades per la Mancomunitat, com és el cas de la de Cubelles, les portarà la mateixa empresa per seguir la mateixa línia d’actuació i això comportarà que la tecnologia i actuacions siguin més eficients.

El tècnic de residus de la Mancomunitat Penedès-Garraf, David Martínez, ha compartit que la reforma ha estat per millorar les instal·lacions, com és l’enllumenat i la connectivitat elèctrica i així augmentar la seguretat dels usuaris i guanyar en tecnificació i introduir noves tecnologies. Per altra banda, s’ha actuat en l’ampliació, per optimitzar en el mateix espai la capacitat per dipositar els residus. “Hem fet una plataforma de dos nivells que ens permet mantenir els contenidors anteriors amb la mateixa tipologia de residus i, d’altra banda, guanyar un espai d’emmagatzematge de residus especials, elèctrics i electrònics per tenir més lloc per fer una reutilització”.

Per altra banda, Martínez ha explicat que s’ha aprofitat l’obra per “embellir la deixalleria. No ens agrada que sigui un punt brut, ha de ser un recolliment de residus ordenat i net. I per això, també hem millorat la senyalització i l’entorn. Volem transmetre que reciclar és positiu pel medi ambient i depèn molt de les persones i de la consciència mediambiental”.

La nova planta disposa d’un espai per residus reutilitzables que amb el nou contracte de la Mancomunitat Penedès-Garraf es podrà donar una nova vida útil a la deixalleria. “En el nou contracte de la recollida de deixalleria hi haurà un programa de reutilització, ja que hem de tenir programes capaços de transformar un residu en un actiu útil per donar-li una segona vida”, ha declarat Martínez.

El regidor de Medi Ambient, Josep M. Hugué, ha afirmat que amb les actuacions que s’han fet a la deixalleria “tindrem un espai molt més eficient on es podrà gestionar més quantitat de residus, estaran més ordenats i serà una zona més favorable”. “Avui en dia la creació de residus és més exponencial i reciclar és una gestió que genera que a la llarga ens ajudi a complir els objectius quant a reciclatge, com la disminució dels gasos d’efecte hivernacle i altres factors mediambientals”.

Hugué ha dit que és “una de les deixalleries del territori que acull més usuaris i cada vegada més per l’augment de població. A més, ens hem trobat que ve gent de fora del municipi i això amb un nou sistema de control d’accessos, que està plantejat en el nou contracte de la Mancomunitat que està per establir, ho tindrem més controlat”.

La reforma de la deixalleria ha suposat una inversió de 205.000 euros, la meitat finançada per l’Ajuntament de Cubelles i l’altra, una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i tota la gestió ha estat per part de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local