Rodalies

Un robatori de coure a Montcada Bifurcació afecta el servei de Rodalies i molts trens no arriben a Barcelona

Només arriben i surten a Sants els trens d’alta velocitat i Renfe recomana utilitzar altres mitjans de transport

Un robatori de coure a Montcada Bifurcació afecta el servei de Rodalies i molts trens no arriben a Barcelona. ACN

Un robatori de coure a Montcada Bifurcació afecta el servei de Rodalies i molts trens no arriben a Barcelona. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un robatori de coure aquesta matinada a Montcada Bifurcació ha provocat una sobretensió i afecta de forma generalitzada el servei de Rodalies. Renfe recomana l’ús d’altres mitjans de transport. La majoria de trens no arriben ni surten de Barcelona, només els d’alta velocitat. Tècnics d’Adif treballen per resoldre la incidència però no hi ha previsió de normalització del servei. Així, l’R1 té inici i final a Badalona i s’encaminen els viatgers al metro; l’R2 sud i els Regionals comencen i acaben a Bellvitge; l’R4 sud té inici i final a l’Hospitalet; l’R4 nord circula entre Cerdanyola i Manresa/Lleida i entre Montcada i Reixac i Portbou; l’R3 funciona entre Montcada Ripollet i Puigcerdà, i a l’R7 i l’R8 hi ha servei alternatiu per carretera.

El robatori a Montcada Bifurcació ha provocat una sobretensió i ha afectat les subestacions de l’àmbit de rodalia. Des de les 4 de la matinada s’han produït diversos incendis en el cablejat del sistema de senyalització. Adif destaca la "gravetat, dispersió i abast dels danys provocats".

Tot plegat impedeix la circulació de trens als túnels de Barcelona i entre Maçanet, Granollers i el Clot, i entre Maçanet, Mataró i el Clot. A més, entre Montcada bifurcació i Montcada tampoc pot circular cap tren.

Així doncs, només circulen trens pel sud fins a Bellvitge i l’Hospitalet, i pel nord fins a Cerdanyola i Montcada Ripollet. Els trens d’alta velocitat sí que arriben a Sants.

A l’estació de Badalona, la Carme ha explicat a l’ACN que volia agafar el tren per anar a Barcelona a veure la seva filla i ja l’ha trucat per avisar-la que arribarà tard perquè ha d’anar a buscar el metro. Ha explicat que agafa el tren habitualment i que hi ha problemes sovint. “Retards, que s’atura el tren i estem potser un quart d’hora aturats, però bé...”, ha admès.

També des de Badalona, el Juan ha indicat que volien arribar a Girona per visitar el ‘Temps de Flors’. “Ens han dit que des d’aquí podríem agafar un tren a Girona però ara diuen que no, que no poden sortir tres. Un transport privat on l’hem d’aconseguir?”, s’ha queixat.

La Celeste ha arribat a l’Estació del Nord des de Montpellier i volia agafar un tren fins a Canet de Mar, on l’espera una amiga, però l’han desviat fins a Badalona i lamenta que allà tampoc estan funcionant els trens. “No puc arribar de cap altra forma”, s’ha queixat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local