Sentència judicial

L'Ajuntament de Vilanova preveu concedir a Autocars Plana la gestió de l'L3 i L4

Seria l'única solució per prestar el servei i estalviar-se la indemnització

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 05-10-2015 10:11 Lectures 1756

Les línies L3 i L4 del bus urbà de Vilanova i la Geltrú tornen a funcionar aquest dilluns amb tot el recorregut sencer. Recuperen així el tram suspès per una sentència judicial que donava la raó a Autocars Plana -que gestiona el bus interurbà cap a Sitges i Vilafranca del Penedès-, entenent que hi havia una coincidència de recorreguts que li restava passatgers. Amb tot, l'empresa demandant ha permès reprendre el servei perquè és a punt de tancar un acord amb l'Ajuntament per tal d'assumir la gestió d'aquestes línies. Així, el consistori s'estalviaria pagar-li una indemnització de gairebé 2 milions d'euros. Segons el Regidor de Mobilitat, Joan Giribet, és "l'única solució" per poder garantir el servei.

La negociació que estan enllestint l'Ajuntament i la companyia obre ara un període de 60 dies per fixar la solució definitiva. "Entenem que estem en un temps mort del bàsquet i estem intentant no perjudicar innecessàriament els veïns", ha dit a l'ACN el propietari d'Autocars Plana, Josep Albert Vallcorba, qui ha subratllat que les línies es reprenen senceres temporalment "però amb la condició a què s'arribi a l'acord".

Si l'Ajuntament i Autocars Plana arriben a una entesa, el servei es mantindria com ha estat sempre, segons Vallcorba, qui defensa que podran aplicar les tarifes socials de l'ATM del transport interurbà i també les tarifes socials municipals. Pel que fa a la similitud de recorreguts, el propietari de la companyia considera que seria beneficiós perquè els usuaris tindrien diferents opcions per fer el mateix desplaçament, i no descarta modificar les parades per ampliar la cobertura en els mateixos barris si finalment adquireix la gestió de l'L3 i L4.

Des de l'Ajuntament, el Regidor de Mobilitat, Joan Giribet, ha remarcat que durant aquests dos mesos analitzaran totes les qüestions tècniques i jurídiques per garantir la viabilitat de l'acord. De moment, Vallcorba s'ha compromès a contractar tot el personal afectat pel previsible canvi de companyia, i Giribet ha explicat que el contracte amb l'empresa actual -Transports Ciutat Comptal-ja es troba en fase de pròrroga perquè va finalitzar a principis del 2015.

Segons el Regidor, si Autocars Plana no assumeix aquestes línies, "el jutge obliga a eliminar-les". Aquest és un extrem que el govern municipal descarta perquè es tracta de dues línies de bus urbà que recorren tota la zona est de la ciutat, amb parades a punts com el Centre de Rehabilitació del Consorci Sanitari, l'Escola Sant Jordi, la comissaria dels Mossos d'Esquadra i el Pavelló poliesportiu municipal o el Tanatori.


Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No