Autocars Plana

Principi d'acord a Vilanova per salvar les línies L3 i L4 del bus urbà

El servei serà gestionat finalment per Autocars Plana, evitant la supressió del bus a la zona oest de la ciutat

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 14-01-2016 12:07 Lectures 2172

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'empresa Autocars Plana, que gestiona el bus interurbà, han arribat a un principi d'acord per garantir la continuïtat de les línies locals L3 i L4. Així s'evitarà executar la sentència que obligava el govern municipal a suprimir aquestes dues línies, després que el jutge donés la raó a Autocars Plana per una coincidència de recorreguts amb el servei interurbà que uneix Vilanova amb Sitges i Vilafranca del Penedès. El principi d'acord recull que les L3 i L4 seran gestionades també per Plana. L'entesa arriba un mes després que Josep Albert Vallcorba, gerent de la companyia, trenqués les negociacions "per la falta de propostes del govern". L'Ajuntament, però, es resignava a aturar les converses abans del proper 16 de gener, quan acaba el període atorgat pel jutge per trobar una solució.

Representants del govern municipal i de l'empresa Autocars Plana han assolit el principi d'acord amb el vist i plau, també, de la direcció general de Transports i Mobilitat, ja que les L3 i L4 ara passaran a ser titularitat de la Generalitat, en lloc de l'Ajuntament. Segons ha explicat a l'ACN el regidor de Mobilitat de Vilanova i la Geltrú, Joan Giribet, el canvi de gestió i concessió només repercutirà en qüestions internes, sense cap afectació portes enfora: "l'usuari no notarà res, perquè els autobusos seran els mateixos, amb mateixos recorreguts i horaris", ha afirmat. Així, es garantirà el servei a equipaments com el Centre de Rehabilitació del Consorci Sanitari, l'escola Sant Jordi, la comissaria dels Mossos d'Esquadra i el Tanatori.

Giribet també ha apuntat que no hi haurà cap canvi en els conductors de l'L3 i L4, que seran subrogats per Autocars Plana. Al mateix temps, la nova assignació no suposa cap indemnització de l'Ajuntament a l'empresa que gestiona les línies actualment, perquè el canvi coincidirà amb la finalització de la concessió actual. Joan Giribet ha assegurat que el govern local està "molt content" d'haver desencallat la situació, "ja que en alguns moments no hi veiem sortida". Un cop assolit l'acord verbal, Ajuntament, empresa i Generalitat preveuen trobar-se la setmana que ve per signar el nou conveni, que després haurà d'aprovar el Ple municipal de Vilanova del mes de febrer.

A part d'evitar la supressió de les línies L3 i L4 gràcies al canvi en la concessió, l'entesa també significa que l'Ajuntament s'estalviarà pagar la indemnització que Autocars Plana li exigia pels perjudicis provocats per la coincidència de recorreguts amb el bus interurbà. Josep Albert Vallcorba, gerent de la companyia, ha destacat a l'ACN que el principi d'acord "és positiu per tots", assegurant que "tots hem cedit en el que creiem que havíem de cedir", en referència a facilitar un acord que evités el compliment estricte de la sentència. "La fi que ens persegueix a tots és intentar buscar una solució amb què l'usuari continuï gaudint dels serveis que tenia fins ara", ha senyalat.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No