Àrea Metropolitana

L'empresa pública TERSA assumeix la gestió de l'energia de l'abocador clausurat del Garraf

A partir del 2018 la companyia s'encarregarà de desgasificar la vall i comercialitzar el biogàs

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El consell d'administració de TERSA, empresa pública participada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Ajuntament de Barcelona, ha acordat que la companyia s'encarregarà de gestionar l'energia de l'abocador clausurat del Garraf a partir del gener de 2018. D'aquesta manera, es responsabilitzarà de desgasificar el dipòsit de la Vall d'en Joan de Sitges i de produir i comercialitzar l'energia elèctrica provinent del biogàs dels residus de l'antic dipòsit. L'AMB ha destacat que aquest canvi de gestió és un dels primers passos per recuperar el control de l'energia de totes les instal•lacions metropolitanes, que mica en mica assumirà TERSA.

Tot i el canvi de gestió, TERSA ha garantit la continuïtat de les quatre persones que ara treballen per a l'empresa UTE Biogas Garraf. Pel que fa a la dimensió del servei, l'AMB calcula que els ingressos anuals per la venda d'energia seran d'un milió d'euros, fet que permetria tancar l'exercici amb beneficis, els quals es destinarien a la gestió del mateix abocador.

Pel que fa als matisos tècnics, la planta de valorització energètica del dipòsit clausurat de Garraf gestiona uns 15 milions de metres cúbics anuals de biogàs, equivalents a 24 milions de kwh a la xarxa elèctrica.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local