Rodalies

Adif invertirà 4,5 milions en posar les instal·lacions afectades per un llamp a les estacions dels Monjos i L'Arboç

Els enclavaments que gestionen el tràfic d'ambdues estacions i els senyals intermedis van resultar danyats per la caiguda d'un raig que va originar incendis en les dues instal·lacions

Redacció Santa Margarida i dels Monjos 28-09-2018 13:56 Lectures 3547

Adif ha aprovat una inversió de 4,5 milions d'euros per a l'execució dels treballs de reposició de les instal·lacions ferroviàries afectades per un temporal a les estacions de Els Monjos i L'Arboç. Aquestes actuacions es duran a terme ara que el Consell d'Administració d'Adif ha estat informat d'una resolució de la presidenta d'Adif per la qual es declara d'emergència l'execució de les obres, donada la importància que tenen les instal·lacions afectades per garantir l'explotació ferroviària amb plenes garanties de seguretat i fiabilitat i per l'elevat tràfic que suporten, especialment per a trens de viatgers de rodalies.

L'accident es va produir el passat 9 d'agost, per la caiguda d'un llamp durant un episodi de tempestes va provocar el despreniment d'elements del sistema d'electrificació sobre instal·lacions que allotgen el cablejat de seguretat i telecomunicacions a l'estació dels Monjos.

El contacte entre la catenària en tensió amb aquestes xarxes de cablejat va originar una sèrie d'incendis que van inutilitzar totalment l'enclavament als Monjos i parcialment a L'Arboç, de manera que no podien comandar-se les instal·lacions ni des del Centre de control de trànsit (CTC) ni des de les pròpies estacions. Els incendis van afectar també a nombrosos cables dels sistemes de senyalització, seguretat i comunicacions, per la qual cosa va quedar fora de servei el sistema automàtic de control en el trajecte entre tots dos punts.

Segons Adif, aquesta incidència ha provocat una alteració en les condicions d'explotació habituals en aquest tram de la línia d'ample convencional Barcelona-Vilafranca del Penedès-Sant Vicenç de Calders per garantir la seguretat del tràfic ferroviari en establir-se un sistema de control de tràfic alternatiu a l'existent, que compta amb similars prestacions de seguretat.

Els treballs es duran a terme durant uns 3 mesos i han estat adjudicats a la companyia Siemens Rail Automation. Les obres comprendran l'avaluació del conjunt de danys, el desmuntatge de tots els elements afectats, les reparacions en aquelles instal·lacions susceptibles de poder tornar a funcionar i el muntatge de nous equipaments en aquells casos en què hagin quedat completament inutilitzats.

També es comprovarà l'estat i el grau d'aïllament dels cables mitjançant assajos que consisteixen a mesurar la resistència d'aïllament i es realitzarà la substitució dels quals no siguin aptes per prestar servei.

Finalment, es desenvoluparà el programari informàtic que controla els enclavaments i es duran a terme les proves necessàries per a la posada en servei de les noves instal·lacions.

Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No