Obres al port

Resposta del PSC a l’alcaldessa Olga Arnau

Ports va presentar el seu “Pla d’inversions” mesos enrere. En cap cas s’ha presentat el projecte executiu i tampoc es va poder debatre a fons, més enllà d’aquella reunió amb una presentació generalista

PSC 12-09-2019 10:12 Lectures 3565

En relació a la resposta que ha realitzat l’alcaldessa, sobre el nou passeig al Port, acusant al PSC de “mentides”, volem manifestar el següent:

1. Efectivament, Ports va presentar el seu “Pla d’inversions” mesos enrere. En cap cas s’ha presentat el projecte executiu i tampoc es va poder debatre a fons, més enllà d’aquella reunió amb una presentació generalista. Amb posterioritat, no s’ha rebut cap projecte ni s’ha pogut estudiar els detalls tècnics de l’actuació, ja que el projecte no s’ha aprovat fins al mes de juny i immediatament s’ha licitat durant l’estiu, impossibilitant estudiar o poder fer un mínim debat amb ningú, reiterem que pot ser un projecte interessant per a la ciutat.

2. El projecte i l’obra, com el seu finançament, van a càrrec de Ports, tal i com succeí a la Plaça del Port, a on l’Ajuntament i la ciutadania van participar activament sobre el projecte, es va celebrar un concurs d’idees, tallers de debats, posteriorment s’elaborà un projecte que es va presentar públicament i a on, novament, es van recollir suggeriments i aportacions en una comissió específica de la façana marítima, en aquest cas, no s’ha fet cap informació pública. D’altra banda, l’alcaldessa ens indica que si volem més informació, ens dirigim a Ports i ens ho facilitarà, li agraïm i a partir d’ara així ho farem, però lamentem que no sigui l’Ajuntament i el seu govern qui faciliti informació que ja té.

3. L’alcaldessa es justifica dient que ha fet “rodes de premsa i una visita d’obres”. Sembla que amb això es pretén suplir un mínim  procés d’informació i participació, que d’altra banda, la ciutadania va demanar al seu moment per a totes les actuacions de la façana marítima destacades. Participació i transparència en projectes importants que ERC sempre havia defensat.

4. També ha anunciat que les obres i els projectes s’han presentat “a tots els estaments que s’havien de presentar”, per això l’emplacem a que ens faci arribar properament a quins estaments, entitats, associacions o altres espais s’ha presentat, a on s’ha pogut debatre a fons sobre aquest nou projecte, les entitats que van participar i els suggeriments o al·legacions que s’hagin presentat, així com quin és el procés realitzat per exemple, amb entitats i agents econòmics i socials de la façana marítima al respecte.

PSC

PSC Penedès-Garraf

PSC Penedès-Garraf

Informació Municipal i opinió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres