Noves places

Comencen les obres d'ampliació de l'aparcament dissuasiu de la ronda Ibèrica, a Vilanova

L'aparcament de davant dels jutjats creix en 138 places i s'obre un nou accés de sortida a la ronda per als vianants

Comencen les obres d'ampliació de l'aparcament dissuasiu de la ronda Ibèrica, a Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Comencen les obres d'ampliació de l'aparcament dissuasiu de la ronda Ibèrica, a Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'aparcament dissuasiu de la ronda Ibèrica situat a davant dels Jutjats de Vilanova i la Geltrú creix i s'ampliarà tot ocupant al complet la superfície de la parcel·la de l'actual aparcament. Dilluns han començat els treballs de desbrossament de la parcel·la. L'ampliació comporta el creixement en superfície de 4.350 m2 dels quals un 85% l'ocuparan les 138 noves places que es crearan i el 15% restant  es destinen a zona de vegetació, semblant a la que ja hi ha a les zones adjacents.

Un cop completada l'actuació l'aparcament passarà a tenir un total de 318 places. L'aparcament es va obrir l'any 2007. Ocupava 6.778 m2 de la superfície total del terreny i comptava amb 180 places a les quals s'afegiran les 138 noves. L'accés per als vehicles serà el mateix que ja hi ha actualment, però s'obrirà un nou accés per a la sortida dels vianants a la ronda Ibèrica dins el mateix sector de l'ampliació.

L'ampliació d'aquest aparcament és una de les mesures derivades del pla de pacificació del centre de la ciutat. El regidor de Mobilitat i projectes i obres d'espai urbà, Antoni Palacios, ha manifestat que cal continuar treballant en la reducció de l'aparcament en el perímetre de la zona pacificada. “Recuperar l'espai per als vianants passa també per reduir el màxim el trànsit induït en aquestes zones, perquè volem que aquest espai recuperat sigui també de qualitat. Facilitar l'aparcament en zones molt properes al centre, que és accessible a peu des dels aparcaments, minorarà aquest efecte de vehicles fent tombs a la cacera d'un lloc per aparcar”.

La solució proposada per a la primera fase d'aquesta ampliació serà d'un paviment tou amb grava ull de perdiu (un tipus d'àrid que fa entre 4 i 10 mm de mida) per a la zona d'aparcament i accessos. També es disposaran les canalitzacions soterrades per al cablatge de les instal·lacions de l'enllumenat i dels  parquímetres. Finalment s'adequarà un nou accés de vianants per connectar amb la vorera de la ronda Ibèrica. Amb aquestes actuacions serà possible posar en servei l'aparcament a mitjans del mes de setembre. Més endavant, en una segona fase, s'asfaltarà parcialment la superfície de l'aparcament.

Es preveu que les obres d'adequació d'aquest espais comencin aquesta setmana amb el desbrossament del solar i la retirada de l'actual tanca metàl·lica que separa la parcel·la en dos, l'actual aparcament i la zona on creixerà en superfície.

L'aparcament dels Jutjats forma part del sistema d'aparcaments dissuasius oberts per facilitar l'estacionament als vehicles en diferents punts vora la ronda Ibèrica per tal d'encoratjar els conductors a deixar el vehicle lluny del centre i accedir a peu cap a aquestes zones. Per aquest motiu l'aparcament és gratuït per als residents i està regulat amb una tarifa reduïda per als no residents amb un preu màxim de 2.05€ per dia. L'empresa VNG Aparcaments és la responsable de la gestió d'aquests espai situats al llarg de la ronda Ibèrica. Es dona la circumstància que amb posterioritat a la seva creació han esdevingut punts per a l'aparcament dels usuaris de la xarxa de transport públic dels Bus Exprés, que compta amb parades vora els dos grans aparcaments dissuasius: Jutjats i Hospital de Sant Antoni.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local