Vegueria del Penedès

CUINA I POESIA

Recetas a fuego y verso: Carbassó rodó amb quinoa i verdures


Luz Cassino i Lara Guerrero Vilanova i la Geltrú

14-09-2020 Última revisió: 12-12-2020 10:21

Si t'agrada menjar sa i gaudir dels petits plaers et presentem un Receptari que combina l'art de la paraula amb el de la cuina

Recetas a fuego y verso: Carbassó rodó amb quinoa i verdures. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Cada diumenge una nova recepta, pròpia i d’autor/a, inspirada en referents culinaris i amanida amb POESIA al gust!
Aquesta setmana us presentem el Carbassó rodó farcit de quinoa amb verduretes i salmó a la planxa.

Ingredients⠀

⚡ salmó ⚡ carbassó rodó ⚡ quinoa ⚡ pastanaga ⚡ albergínia ⚡ceba ⚡tomàquet ⚡ oli d’oliva verge extra ⚡ Espècies: pebre negre, all en pols, julivert⠀

Preparació

Es neteja el carbassó i es talla la part de dalt. Es fa un tall en creu sense tocar el seu fons. Es cuina al forn durant uns 30 minuts a 180 graus o fins que estigui tou per dins. Es tallen la ceba, la pastanaga i l'albergínia i es cuinen en una paella. Es talla el tomàquet i es reserva. Paral·lelament, es cuina la quinoa en una olla.⠀Es treu el carbassó del forn i es buida per dins. La "carn" del carbassó s'aprofita i s'afegeix a la resta de verdures. Un cop cuinades, s'incorpora la quinoa i es posen les espècies: pebre, all i julivert. S'agrega el tomàquet. S'omple el carbassó amb la barreja. Si voleu, també podeu posar-li formatge a sobre i gratinar-lo al forn. ⠀
Es reserva a dins del forn (ja apagat) perquè es mantingui calent i, mentrestant, es cuina el salmó. Un cop tot fet, es serveix al plat i… a disfrutar!!!!

No et perdis la pròxima RECEPTA POEMADA, ens recorda a Antonio Machado per allò de “De amarillo calabaza, en el azul, cómo sube la luna, sobre la plaza!”

Segueix-nos en @luzcassino i @entrenapsicols. I en https://luzcassino.blogspot.com/


Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.