Estudi d’Inversió Publicitària a Mitjans Digitals

La inversió publicitària digital manté el ritme de creixement

Els anunciants han d'invertir en publicitat el 9% dels seus ingressos per ser competitius

La inversió publicitària digital manté el ritme de creixement. AMIC

La inversió publicitària digital manté el ritme de creixement. AMIC

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

IAB Spain, l’associació de publicitat, màrqueting i comunicació digital a Espanya, ha presentat la 2a Onada de l’Estudi d’Inversió Publicitària a Mitjans Digitals 2022 , patrocinat per adjinn i elaborat en col·laboració amb PwC. Aquest estudi, que realitza IAB Spain anualment des del 2002, té com a objectiu principal proporcionar a la indústria publicitària digital un informe de tendències i donar xifres d’inversió.

Aquesta segona onada confirma que la indústria manté les xifres d’inversió estimades al forecast presentat a l’inici de l’any. Search i Xarxes Socials mantenen el seu lideratge, Branded Content es manté estable i destaca la recuperació de la inversió.

Les xifres d’aquesta 2a Onada d’Estudi s’han d’entendre en el context que el 2021 va ser un any atípic en què la inversió es va concentrar a la segona meitat de l’any. És per això que, el 2022, malgrat un millor repartiment per semestre de la inversió, els creixements a H1 són més pronunciats que a H2.

La inversió a Branded Content va experimentar una gran recuperació el 2021, inversió que s’havia vist llastrada el 2020 per la pandèmia i la seva orientació de branding. Segons les dades revelades en aquesta 2a Onada de l’Estudi, el 2022 es manté estable.

https://iabspain.es/estudio/2a-ola-estudio-de-inversion-publicitaria-en-medios-digitales/

La inversió del sector publicitari s’alenteix el 2022, però apunta a un creixement el 2023

L’Associació Espanyola d’Anunciants (aea) i SCOPEN han presentat la darrera edició del Baròmetre Trend Score a Espanya, que analitza l’evolució de les tendències d’inversió el 2022 i les expectatives per al 2023. Segons les dades anunciades, el primer semestre del 2022 es va tancar amb un creixement de les inversions, tot i que va ser menor de l’esperat. La tendència ha estat d’ estabilitat, amb increments positius a totes les àrees exceptuant recerca, davant de l’onada onada de Trend Score. En ella, els professionals traslladaven expectatives de creixement clar a totes les àrees de més de 2 punts a l’alça en màrqueting i publicitat i també amb evolució positiva per a les inversions en promoció i investigació.

A grans trets, els anunciants continuen invertint una part important del seu pressupost digital i la majoria el dedica a un mix d’activitat cada cop més ampli. 8 de cada 10 professionals destinen inversions en un mix de 8 disciplines, creixent de forma important la TV connectada i el contingut nadiu digital.

La tendència estimada per al tancament de l’any apunta a un increment menor per a les inversions en contingut i mitjans digitals que la reflectida al segon semestre del 2021. Però, en general, les dades mostren estabilitat i tendència positiva per a l’activitat BTL i digital.

Per al 2023, els professionals es mantenen cauts, però amb una visió àmpliament optimista. Així, 8 de cada 10 anunciants declaren que els seus pressupostos es mantindran o creixeran l’any vinent, mentre que un 21,2% manifesten que reduiran la seva activitat.

https://www.anunciantes.com/noticia/trend-score-2022-ano-estabilidad-marca-la-pauta-2023/

Els anunciants estan obligats a invertir en publicitat el 9% dels seus ingressos per ser competitius

Les empreses han d’invertir almenys entre l’1% i el 9% dels seus ingressos en publicitat en mitjans per continuar sent competitives a l’actual escenari convuls sacsejat per la crisi geopolítica i econòmica. Un percentatge molt més alt que el que es destina habitualment de mitjana. El 50% dels plans de mitjans estan infra invertits en una mitjana del 50% i el ROI es pot millorar en un 50% amb el pressupost ideal.

L’optimització dels recursos i inversions en matèria de màrqueting i publicitat és una obsessió per als responsables de màrqueting de les empreses i, en un escenari com el que estem travessant, on s’imposa una visió molt a curt termini a les empreses, cobra encara més importància el concepte de ROI i de negoci associat a l’activitat publicitària que realitzen les marques. I encara que la tendència generalitzada als anunciants passa per retreure o retallar les seves inversions en matèria publicitària, la veritat és que haurien de mantenir la pressió si no volen perdre competitivitat. Almenys això es desprèn d’un estudi recent abordat per Nielsen sobre ROI aplicat al màrqueting, segons el qual actualment les empreses han d’invertir almenys entre l’1% i el 9% dels seus ingressos en publicitat en mitjans per continuar sent competitives.

Segons Nielsen, a nivell global les marques reinverteixen el 3,8% dels seus ingressos en publicitat en mitjans. I recalca que per a aquelles empreses que són noves i intenten fer-se un lloc al mercat, la inversió hauria de ser superior per aconseguir més visibilitat davant els seus públics i audiències. Segons l’informe, aproximadament la meitat dels especialistes en màrqueting no inverteixen prou en un canal per obtenir el màxim ROI. Si bé un retorn de la inversió baix podria incitar les marques a reduir les seves despeses, Nielsen va descobrir que sovint les despeses han de ser més altes per obrir-se pas i generar retorns.

El 50-50-50 Gap de Nielsen estableix que si el 50% dels plans de mitjans estan infra invertits en una mitjana del 50%, el ROI es pot millorar en un 50% amb el pressupost ideal. Podem aprofundir en el tema llegint el report de Nielsen del ROI 2022 per a venedors de mitjans 

https://www.nielsen.com/es/insights/2022/roi-report/

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local