10 anys de periodisme local

Eix Diari celebra el seu desè aniversari i obre una nova etapa a la premsa local

El diari es consolida com el mitjà de referència del Gran Penedès i llança diferents modalitats de subscripcions per 'fer un periodisme més independent i lliure'

Eix Diari celebra el seu desè aniversari i obre una nova etapa a la premsa local. Xavier Prat

Eix Diari celebra el seu desè aniversari i obre una nova etapa a la premsa local. Xavier Prat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

GALERIA D'IMATGES

Eix Diari ha celebrat aquest dissabte el seu desè aniversari amb una trobada amb lectors, col·laboradors i amics a la Torre del Veguer. Aquest espai emblemàtic per a la història de la vegueria del Penedès ha estat l'escenari triat per posar en valor aquests 10 anys de periodisme local i d'aposta per un territori estratègic: "Avui ens felicitem plegats per haver fet realitat un projecte periodístic pioner, divers i plural, que contribueix de forma decidida a la cohesió de la vegueria del Penedès", ha destacat el director d'Eix Diari, Carles Castro.

En aquests deu anys, Eix Diari s'ha consolidat com el mitjà de referència del Gran Penedès: "No ha estat una feina fàcil, ben al contrari, ens ha representat un gran esforç i moltes hores de dedicació. D’altra manera no hagués estat possible publicar en aquests temps més de 65.000 notícies, prop de 12.000 articles d'opinió, o més de 11.000 anuncis oficials i 13.300 necrològiques, a més d’altres continguts d’agenda i serveis diversos. Una recompensa a aquest esforç la vam tenir durant els mesos més durs de la pandèmia, quan vam assolit rècords d'audiència mensuals superant els 209.000 navegadors únics", remarca Castro.

Acompanyats de la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, i l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, l'equip de direcció d'Eix Diari va anunciar l'inici d'una nova etapa on necessitem més que mai el compromís dels nostres lectors: "Eix Diari vol continuar creixent amb un ànim renovat i ho volem fer amb una aposta ferma per aquest projecte periodístic en el que creiem. Volem continuant creixent en lectors, amb més informació i serveis i que aquests continguts siguin de més qualitat i pluralitat. Per fer possible aquest creixement necessitem augmentar els ingressos, i per això, avui mateix iniciem el llançament de diferents modalitats de subscripció a Eix Diari a preus molt econòmics. Amb la voluntat de continuar mantenint en obert tots els continguts i notícies, els diferents butlletins electrònics seran el principal valor de les nostres subscripcions", ha avançat Laura Marín.

Les noves subcripcions del diari segueixen la tendència dels mitjans generalistes: "Avui tothom ja sap que els mitjans de comunicació diaris només ens salvarem si tenim el suport dels nostres lectors en la forma de subscripcions de pagament. Els mitjans nacionals ja fa uns anys que han començat a demanar aquest compromís als seus lectors, els diaris locals i de proximitat també hem de fer-ho si volem continuar essent un servei públic essencial per al territori. Així que la clau per aquesta nova etapa és diversificar les nostres fonts d'ingressos i complementar els ingressos per publicitat amb ingressos dels lectors. Un fet que a més de fer viable el mitjà també ens permetrà fer un periodisme més independent i lliure. Esperem que aquesta nova etapa ens ompli de satisfacció i de bones notícies", argumenta Marín.

Durant l'acte d'aniversari, Sixte Moral, un dels col·laboradors més veterans d''Eix Diari i gran estudiós dels mitjans de comunicació del territori, va posar en valor la tasca del diari digital com a vertebrador de la vegueria: "Eix Diari és la única estructura real d'aquest vegueria del Penedès". Moral va repassar la història de la premsa a Vilanova i la Geltrú i va lloar la tasca de la redacció d'un diari que va definir com referent del territori.

En la mateixa línia, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, i la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, van coincidir en posar en valor la tasca rellevant d'Eix Diari com a mitjà de comunicació, pioner, independent i compromés amb el territori.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local