Periodisme local

Google inclou Eix Diari en el seu programa de suport al periodisme local per la crisi del coronavirus

L'objectiu del programa 'Journalism Emergency Relief Fund', creat per Google, és fer costat als mitjans territorials d'arreu del món

Oficines centrals de Google.

Oficines centrals de Google.

Eix Diari ha estat seleccionat per al fons del programa Journalism Emergency Relief Fund (JERF) , amb l’objectiu de contribuir a la continuïtat de les empreses informatives locals i independents. Es tracta d’un fons que pretén donar suport als mitjans de comunicació que generen informació original, local i de rellevància sobre l’impacte que està tenint la pandèmia de la Covid-19 en les empreses i els territoris d’influència.

Google va impulsar el mes de març passat el programa JERF mitjançant Google News Initiative, orientat a les empreses periodístiques petites i mitjanes amb especial implantació local als seus respectius territoris afectats per la crisi del coronavirus. «Operant globalment, aquest fons proporcionarà una ruta de fàcil accés a l’assistència financera en un moment crític», van explicar des de la companyia en la seua presentació.

Segons l’Associació Espanyola d’Editorials de Publicacions Periòdiques (AEEPP), que ha col·laborat activament amb Google en la gestió de les sol·licituds d’ajuda, s’han rebut més de 12.000 peticions de 140 països «el que mostra la diversitat i la força de les comunitats locals i dels periodistes que continuen treballant per a elles durant la crisi», segons el comunicat de la companyia.

El vicepresident de Google News, Richard Gingras, ha declarat “les notícies locals són un recurs vital per mantenir les persones i les comunitats connectades en l’actualitat. Avui dia, exerceixen una funció encara major "en aportar” dades sobre com la Covid-19 està afectant la vida diària, una funció que les conseqüències econòmiques de la pandèmia està posant en perill”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!