Periodisme local

EIX DIARI, a la nova plataforma de notícies de Google, News Showcase

Es tracta de l'únic mitjà del Penedès i Garraf present en aquest espai d'informació que engloba més de 1.700 publicacions d'arreu del món

EIX DIARI, a la nova plataforma de notícies de Google, News Showcase. EIX

EIX DIARI, a la nova plataforma de notícies de Google, News Showcase. EIX

EIX DIARI ja forma part de la nova plataforma de notícies de Google, News Showcase. Es tracta de l'únic mitjà del Penedès i Garraf present en aquest espai d'informació que engloba més de 1.700 publicacions d'arreu del món. I és que la companyia va llançar dijous passat una nova plataforma amb la voluntat de promocionar especialment la informació d'actualitat i de qualitat i, en el nostre compromís amb la innovació en el periodisme, ja es poden consultar les notícies i articles d'opinió d'EIX DIARI en aquest nou espai de referència.

Google ha defensat que la informació local és clau en aquest projecte. I la nostra presència a News Showcase és un reconeixement al lideratge del diari a les comarques de la vegueria del Penedès i ens confirma com a referent informatiu del territori. Es tracta d'una prova més de la nostra voluntat de dur el nostre projecte periodístic a totes les plataformes tecnològiques, com ja vam fer fa alguns anys aplicant la tecnologia AMP de Google per a dispositius mòbils a les nostres pàgines i amb Facebook Instant.

Actualment, Google no retribueix a EIX DIARI per la presència en la plataforma, però esperem que Google també recompensi el periodisme local i de proximitat com està fent ja amb el periodisme dels grans mitjans nacionals.  La nova funcionalitat de Google ofereix panells que mostraran la informació de cada mitjà i que seran un element més de la interface de News o Discover. La seva aparició per a cada usuari dependrà de l'algoritme, dels interessos de cadascú i de les fonts d'informació que consulti, així com de la seva localització geogràfica.

Des d'EIX DIARI ens adherim a la campanya #HolaCatalà per defensar el català i reclamar a Google que la nostra llengua tingui presència en tots els seus serveis, com ara la plataforma News Showcase, i per això convidem els nostres lectors a seguir-nos a News Showcase com una manera de posar en valor el periodisme de proximitat i en català davant de la multinacional.

 

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local