Ple municipal

L'Ajuntament de Vilanova crea una taula per fer seguiment dels contractes laborals

La iniciativa ha sorgit a proposta dels sindicats per la recent autorització de l'obertura comercial en diumenges i festius i la propera obertura del parc comercial a Masia d'en Barreres.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aprovat aquest dilluns la creació de la nova Taula de Contractació de Vilanova i la Geltrú, que ha de ser “un espai de trobada de representants de diferents agents socials i econòmics” per fer seguiment de la contractació que es realitza a la ciutat. Aquesta iniciativa ha sorgit a proposta dels sindicats amb representació territorial, arran de la recent autorització de l'obertura comercial en diumenges i festius, així com la propera obertura del parc comercial a Masia d'en Barreres.

El regidor de Projecció de Ciutat, Jordi Medina, ha afirmat que l'arribada de noves empreses del parc comercial pot comportar la creació de “centenars de llocs de treball”. Davant la situació de crisi actual i desacceleració de l'economia, ha dit, “no volem que això signifiqui una pèrdua de drets laborals, per tant aquesta taula ha de fer seguiment de les contractacions”.

La Taula de Contractació es posarà a disposició de les empreses per assessorar-les en el procés de contractació i de selecció de personal; canalitzarà, sempre que sigui possible, la contractació de personal a través del Club de la Feina de l'IMET i incentivarà la formació continuada mitjançant els programes del SOC que s'ofereixen a l'IMET.

La iniciativa ha rebut els vots favorables del govern (ERC i JuntsxCat), el PSC i C's, els vots contraris de CUP i Som VNG i l'abstenció dels regidors no adscrits. Per part de Som VNG, la regidora Ester Franco ha manifestat que “aquestes mesures són fum”, i que el govern les porta a terme “perquè és conscient que l'obertura del parc comercial pot tenir conseqüències en els drets de les treballadores”. En la mateixa línia, el regidor de la CUP, Arnau Garcia, ha afirmat que “són mesures que no faran servei en res en el desemparament de la classe treballadora de la ciutat”. Des del PSC, Emilio Montero ha manifestat el desig “que sigui un punt de partida per fer contractació de qualitat i estable”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local