Platafofma logística

Una empresa de capital andorrà vol invertir 100 milions en un centre logístic a l'antiga Tèrmica de Cubelles

L’empresa OUA ha presentat a l'Ajuntament el projecte d'una nova plataforma logística que podria generar més de 300 nous llocs de treball directes

Una empresa de capital andorrà vol invertir 100 milions en un centre logístic a l'antiga Tèrmica de Cubelles. Ajuntament de Cubelles

Una empresa de capital andorrà vol invertir 100 milions en un centre logístic a l'antiga Tèrmica de Cubelles. Ajuntament de Cubelles

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’empresa OUA ha presentat a tots els grups municipals de Cubelles el projecte de transformació dels terrenys de l’antiga Central Tèrmica en una nova plataforma logística que podria generar més de 300 nous llocs de treball directes i que representaria una inversió propera als 100 milions d’euros. L’empresa, de capital andorrà, ja ha arribat a un acord verbal amb la companyia Endesa, propietària del sòl qualificat com a industrial.

Per a l’empresa promotora, Cubelles és un punt estratègic en la mobilitat del país situant-se a mig camí de l’eix Barcelona-Tarragona per la C32 i també ben connectada amb l’interior de Catalunya a través de la C15 i la proximitat tant als ports de Barcelona i Tarragona com a l’aeroport d’El Prat. El fet que l’accés de la C32 estigui directament relacionat amb els terrenys, a través de la sortida 13, és un punt favorable perquè permet optimitzar la circulació dels vehicles pesants disminuint el temps de recorregut d’arribada i sortida de la plataforma logística alhora que no tindria un impacte negatiu en la mobilitat interior del municipi. Alhora, la instal·lació d’un centre logístic d’aquest tipus, de més 76.000m2, podria suposar una atracció d’altres empreses al Polígon Les Salines, amb el conseqüent potencial de generació de llocs de treball. 

Però la proposta de transformació dels terrenys en un centre logístic no només contempla les potencialitats de la ubicació per al sector del transport. L’empresa promotora es compromet a cedir els espais per la banda més propera a la via del ferrocarril per crear un corredor paral·lel a aquesta, a banda i banda, per la circulació rodada, carril bici i passeig de vianants. A més, permetria ampliar la zona verda i d’oci familiar del Parc del Prat i millorar el pont de connexió entre el Residencial Les Salines i el Polígon Industrial que ajudaria a integrar les urbanitzacions de La Solana, el Parc de Cubelles i La Gaviota amb les platges de Cubelles.

A més, el centre logístic incorporaria mesures de sostenibilitat com un sostre vegetal per a la nau, subministrament elèctric amb energia solar i una aposta per la permeabilització de la carretera i la via del ferrocarril amb vegetació, que permeti una integració visual adequada de l’edifici industrial.

L’impacte que una inversió d’aquest tipus podria generar al municipi, amb un 15,97% d’atur de la població activa de Cubelles, fregant el miler de persones, seria d’aproximadament el 5,3%, possibilitant una reducció substancial de l’atur actual.

Rosa Fonoll, Alcaldessa de Cubelles, ha explicat que “hem volgut que l’empresa fes una presentació a totes les formacions municipals perquè aquest és un projecte de molta envergadura i amb unes altes repercussions econòmiques i de generació de més de 300 llocs de treball directe i un nombre important d’indirectes”. “És un projecte de municipi”, explica Fonoll, qui obre ara un període perquè “els grups municipals puguin formular els dubtes i preguntes necessàries als promotors i valorin l’oportunitat d’aquesta inversió”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local