Plataforma logística

La Tèrmica de Cubelles. Una altra oportunitat perduda?

Imatge dels terrenys de la Tèrmica de Cubelles. Eix

Imatge dels terrenys de la Tèrmica de Cubelles. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Perdre una oportunitat única de recuperar una part del paisatge marítim de la costa Daurada, destruïda per l'especulació urbanística, en el cas del desmantellament de la Tèrmica de Cubelles, no és una bona notícia, més aviat és la constatació de que encara estem en els anys de destrucció dels nostres sistemes litorals del segle passat.

Instal·lar una central logística és omplir les carreteres i autopistes de camions i de contaminació, lluny del debat que estem portant a terme en el territori sobre la necessitat de recuperació dels nostres paisatges i evitar la logística mal dissenyada, destructora i contaminant. Sense tenir en compte el sistema ferroviari ni l’estudi de localització del sistema logístic relacionat amb l’ampliació dels ports i aeroports internacionals i la seva relació amb la metròpoli BCN-Camp de Tarragona, de la qual formem part, és senzillament seguir especulant, egoistament, amb un terreny a expenses del conjunt del territori Penedès.

No és un projecte d'àmbit municipal tal com s’afirma en declaracions públiques. És un projecte que ens afecta a tots els penedesencs. Sembla que Cubelles no s’ha assabentat que s'està redactant un Pla Territorial de la Vegueria Penedès -on el municipi de Cubelles en forma part- i on es debaten aquests temes d’interès territorial que el municipi pretén fer-s’ho com un assumpte municipal. Si us plau no convertiu les carreteres d’aquest tros de costa en un circuit de camions i l’antiga Tèrmica en una plataforma d’aparcament i contaminació. S’ha de pensar més enllà de les necessitats bàsiques. I no utilitzar el malaurat i tòpic argument demagògic de l’oferta dels llocs de treball. Per aquest camí teniu tots els números de passar a la part negativa de la història. Sigueu realistes i recupereu el patrimoni natural i marítim que apaivagui la disbauxa en que heu convertit els nostres municipis costaners.

paubatlle.blogspot.com

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local