Producte autòcton

La Generalitat prepara un distintiu per acreditar l’origen dels aliments i begudes fets a Catalunya

El cava català, la pera de Lleida o la poma de Girona, entre els productes que es podran diferenciar

La Generalitat prepara un distintiu per acreditar l’origen dels aliments i begudes fets a Catalunya. ACN

La Generalitat prepara un distintiu per acreditar l’origen dels aliments i begudes fets a Catalunya. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els productes alimentaris fets a Catalunya tindran a disposició un distintiu que acreditarà el seu origen. El Govern està preparant aquesta etiqueta amb previsió que es comenci a distribuir el primer trimestre del 2023, segons ha avançat el secretari d'Alimentació, Carmel Mòdol, després de la reunió de la taula de cogestió del cava. Mòdol ha apuntat que serà una “marca paraigües” voluntària, que empararà tota la producció alimentària catalana “de qualitat”. Es podran diferenciar, per exemple, la pera de Lleida, la poma de Girona o el cava català. Mòdol ha recordat que aquest escumós ara es distingeix sota una DO d’abast estatal. El nou distintiu anirà acompanyat d’una “campanya massiva” perquè els ciutadans el reconeguin.

En una atenció als mitjans a Vilafranca del Pendès, Mòdol ha assegurat el nou logotip es troba en la "fase final" de preparació i serà un mecanisme que "acreditarà que aquell producte és cava català". El secretari d'Alimentació ha afegit que davant del "frau" hi ha "accions obligades" que l'administració ha de dur a terme per evitar que hi hagi empreses que s'aprofitin de "les escletxes del sistema per tenir beneficis".

Per Mòdol, aquesta acció pot contribuir a incrementar el compromís dels ciutadans amb les produccions pròpies del país, que són la "garantia" d'abastiment per a les properes generacions.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local