Ruta del Xató

Vilanova obre diumenge la temporada amb el Festival del Xató i la Festa dels Mercats

Està previst que al Festival del Xató es reparteixin 2.500 racions d'aquest plat

Els paradistes del mercat s'han volgut sumar a la Festa del Mercats i prepararan gairebé 200 tapes diferents que oferiran als visitants

El concurs del Xató arriba a la seva vintena edició amb un bon nombre de participants inscrits

Redacció Vilanova i la Geltrú 25-11-2015 17:21 Lectures 2147

El Mercat del Centre acull, aquest diumenge de les 11 a les 15 h, el Festival del Xató i la Festa del Marcats. Aquest esdeveniment suposa el tret d'inici de la Ruta del Xató 2015 – 2016. Està previst que al Festival del Xató es reparteixin 2.500 racions d'aquest plat. L'estand del Festival del Xató es trobarà dins del Mercat del Centre, mentre que la venda de tiquets es farà a una taquilla a l'exterior del mercat, concretament a la porta que dona a l'avinguda de Francesc Macià.

Els paradistes del mercat s'han volgut sumar a la Festa del Mercats i prepararan gairebé 200 tapes diferents que oferiran als visitants. També participaran a l'esdeveniment el Celler de Viticultors de Vilanova i la Geltrú, les bodegues Arç Blanc i Castell de Pujades, i també hi haurà una parada amb cervesa artesana.

La Festa dels Mercats i el Festival del Xató també servirà per investir al Xatonaires d'Honor que enguany seran el prestigiós cuiner, i ambaixador de la present edició de la ruta del Xató, Raül Balam Ruscalleda; i l'actriu vilanovina, Marta Bayarri Valls. Aquesta cita, que enguany oferirà algunes novetats, tindrà a Pere Tàpies com a mestre de cerimònies. L'acte, que es durà a terme a un escenari situat a la banda de la porta que dona a la plaça del Mercat, estarà conduit i animat pel conegut periodista vilanoví, Gerard Romero. També es comptarà amb la Xatona, que estarà present al llarg de tot el recinte del mercat.

Un dels atractius de la festa serà el fet que el concurs del xató arriba enguany a la seva vintena edició. En aquest moment ja hi ha més de vint persones inscrites i s'espera que aquesta participació s'ampliï encara més a darrera hora. El president del jurat serà el conegut artista vilanoví Lluís Amaré. L'horari del concurs serà de les 11.30 a les 12.30 h, amb una hora de temps màxim per a l'execució de la salsa del xató. Els concursants s'hauran de presentar al punt d'informació dins del Mercat del Centre a les 11.15 h. El jurat qualificador atorgarà un primer premi de 200 euros, un segon premi de 150 euros, i un tercer premi de 100 euros.. Es lliurarà un diploma a tots els participants i els tres primers classificats seran investits Mestres Xatonaires. 


Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

A un mes de la cita amb les urnes, volem saber quina és la teva intenció de vot

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 28 de abril del 2019?

PP
PSOE
Podemos
Ciutadans
ERC
PDeCat
PNV
Altres