Món San Benet

L'espigall del Garraf es presenta en societat amb un `showcooking' a la Fundació Alícia

La presentació del projecte de recuperació serà a l’Auditori de la Fundació Alicia per donar a conèixer aquesta verdura genuïna del Garraf més enllà de l’àmbit geogràfic que li es propi

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Dilluns vinent, 18 de febrer, a l’Auditori de la Fundació Alicia del complex Món San Benet, a Sant Fruitós de Bages, tindrà lloc la presentació del projecte de recuperació i millora de l’espigall del Garraf impulsat per la Diputació de Barcelona a través del programa Parc a taula, de la Xarxa de Parcs Naturals, la Fundació Miquel Agustí, de la Universitat Politècnica de Catalunya, i l’Associació Espigalls del Garraf.

La presentació del projecte de recuperació d’aquesta varietat de col brotonera té com a objectiu donar a conèixer aquesta verdura genuïna de la comarca del Garraf més enllà de l’àmbit geogràfic que li es propi. Per això, en aquesta presentació es farà també un showcooking i un tastet d’aquest producte a càrrec del cuiner de la Fundació Alícia, David Gil.

En la presentació hi participaran el diputat adjunt d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Jesús Calderer, el director general de la Fundació Alícia, Toni Massanés, el responsable del programa Parc a taula de la Xarxa de Parcs Naturals, Xavier Roget, la  investigadora de la Fundació Miquel Agustí, Aurora Rull, la presidenta de l’Associació Espigalls del Garraf, Montse Marcé, i la presidenta de Node Garraf, Agència de Desenvolupament, Rosa Huguet.

Des del Parc del Garraf, de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb la Fundació Miquel Agustí, un equip de recerca al servei del sector agrícola vinculada a la Universitat Politècnica de Catalunya, juntament amb NODE Garraf, l’Ajuntament d’Olivella i l’Associació Espigalls del Garraf, s’està treballant des de fa anys en la recuperació de diversos conreus que antigament formaven part de l'activitat agrícola i econòmica dels habitants d'aquest territori, per a la producció de col brotonera i espigalls, un vegetal que s’està reintroduint al mercat com a producte culinari i d’alt valor nutricional.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local