Viticultors i Elaboradors

El celler Can Descregut s’incorpora a Corpinnat i abandona la DO Cava

Actualment són deu els cellers que s’agrupen sota aquesta marca

ACN Vilobí del Penedès 14-01-2020 18:05 Lectures 2203
Els membres de l'Associació de Viticultors i d'Elaboradors Corpinnat brindant per la incorporació del celler Can Descregut a la marca col·lectiva. Cor

Els membres de l'Associació de Viticultors i d'Elaboradors Corpinnat brindant per la incorporació del celler Can Descregut a la marca col·lectiva. Cor

El celler Can Descregut ubicat a Vilobí del Penedès s’ha incorporat aquest dimarts a la marca col·lectiva Corpinnat, després d’haver passat amb èxit les corresponents auditories i haver rebut el vistiplau de l’assemblea de socis de l’Associació de Viticultors i Elaboradors CORPINNAT-AVEC, titular la marca. 
Amb aquesta incorporació ja són deu els celler que s’agrupen sota la marca Corpinnat que elabora vins escumosos sota uns exigents compromisos de rigor i qualitat, amb raïm 100% ecològic, verema manual i vinificació íntegra a la propietat. L’entrada a Corpinnat ha fet que Can Descregut abandoni també el Consell Regulador de la DO Cava, com ho van fer els altres nou celler ara fa un any.

El celler Can Descregut és una empresa familiar creada l’any 1992 a Vilobí del Penedès, que produeix 60.000 ampolles l’any. El celler compta amb una extensió de 25 hectàrees de vinya situades entre Vilobí i Font-rubí on hi predominen les vinyes velles amb les varietats xarel·lo, xarel·lo vermell, macabeu, parellada i sumoll.

Els dos vins escumosos Corpinnat que Can Descregut té des d’aquest dimarts al mercat són el Descregut Reserva 2017 i el Memòria 2012, un llarga criança de més de 70 mesos. A més, aquest celler elabora diverses referències de vi tranquil amb les varietats xarel·lo, xarel·lo vermell, macabeu, sumoll i merlot. En un comunicat enviat als mitjans de comunicació un dels propietaris del Can Descregut, Marc Milà, ha apuntat que la decisió d’entrar a Corpinnat "respon a la voluntat de posar en valor l’esforç del procés d’elaboració, des de la vinya a l’ampolla, vinificant el 100% dels vins a la propietat".

Corpinnat és una marca col·lectiva registrada a la Unió Europea a finals de l'any 2018, que està oberta a tots aquells cellers elaboradors de vi escumós que estiguin dintre de la delimitació territorial que estableix el segell. El territori Corpinnat comprèn una àrea geogràfica que aglutina 46 municipis, tots els de l’Alt Penedès, i alguns del Baix Penedès, l’Alt Camp, l’Anoia i el Baix Llobregat.

La marca la integren actualment els cellers Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet-Can Feixes, Júlia Bernet, Mas Candí i Can Descregut. 

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No