
Sant Sadurní demana un “esforç” als cellers per fer un Cavatast unitari més enllà dels productes de la DO
La fira celebrarà la XXIX edició en ple debat sobre la incorporació de Corpinnat i Clàssic Penedès
- ACN/ Gemma Sánchez |
- 15-09-2025
La fira celebrarà la XXIX edició en ple debat sobre la incorporació de Corpinnat i Clàssic Penedès
La desena de cellers es reivindiquen com “el projecte del món del vi més important” i reclamen “suport administratiu”
Joan Gené diu que “tindria sentit” crear una nova DO d’escumosos catalans però veu els elaboradors lluny d’una entesa
Els Premis Vinari reuneixen mig miler de persones del sector vitivinícola català a Vilafranca del Penedès en l’acte de lliurament dels guardons corresponents a la seva 12a edició, presentat enguany per l’il·lusionista Mag Lari
La fira comptarà amb la participació de 25 cellers i una desena d’estands gastronòmics
La sequera fa baixar un 9% la quantitat de quilos de raïm collits per hectàrea
Que el Penedès és de les poques regions vitivinícoles de la península Ibèrica on, fins avui, s’ha practicat una viticultura de secà que actualment està amenaçada
L'assemblea general de l'AVEC aprova per unanimitat la concessió pel seu compromís i fidelitat a la marca
"Un referent del sector vitivinícola i emprenedor incansable", ha recordat Aragonès
Els onze cellers lamenten que no ser una DO els deixa fora de les ajudes per a escumosos de llarga criança
El preu, de mitjana, ha estat de 0,89 cèntims per quilo de raïm ecològic
La marca reivindica la seva aposta pels contractes de llarga durada i amb un preu mínim garantit pels agricultors
Joan Juvé Santacana, president de Juvé & Camps, ha estat reconegut amb el premi honorífic
Alba Balcells debuta en el càrrec amb el propòsit d'augmentar la quota de mercat del vi català fins el 50%
Aquest mètode permet unir anyades extraordinàries i posa de relleu la dilatada experiència del celler amb l’elaboració pròpia
La marca d'escumosos no renuncia a canviar l'organització del sector però veu difícil un acord amb les DO a curt termini
La cavista assegura que fins ara ha resistit la crisi de la covid-19 gràcies a les exportacions
El president de l'ens demana "no eternitzar" les negociacions amb Corpinnat sobre la creació d'una nova DO d'escumosos
Fa poques setmanes que s’ha donat a conèixer la zonificació del Cava per regions i per zones de producció. Les primeres impressions que he recollit eren de perplexitat tot donant un marge de confiança per veure com evoluciona, encara que sense massa esperança
Cal trobar solucions per reduir la quantitat de vi que sortirà al mercat; i una de les solucions per reduir-la és la utilització d una part del most, un cop concentrat, per l’elaboració dels escumosos
La DO Cava, Corpinnat i la DO Penedès temen que se'n ressenti el preu del raïm i reclamen ajudes per als cellers
Asseguren que la voluntat d'impulsar el nou segell es manté "intacta" però reconeixen "discrepàncies" en alguns àmbits
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local