Verema 2020

La DO Penedès inicia una verema "profundament marcada pel míldiu i la covid-19"

El Consell Regulador destaca l'esforç i el treball intens dels pagesos per mantenir la qualitat del producte

ACN Vilafranca del Penedès 05-08-2020 22:52 Lectures 1088
Imatge d'un treballador tirant un cistell de raïm al remolc d'un tractor el 20 d'agost de 2019. ACN

Imatge d'un treballador tirant un cistell de raïm al remolc d'un tractor el 20 d'agost de 2019. ACN

La DO Penedès ha començat a collir aquesta setmana les primeres varietats d'una verema que arriba "profundament marcada pel míldiu i la covid-19", segons destaca l'ens en un comunicat. El Consell Regulador subratlla que l'anyada d'aquest 2020 es caracteritza per "l'esforç i el treball intens" dels viticultors per mantenir la qualitat del producte malgrat els efectes econòmics de la pandèmia i els estralls provocats pel fong a la vinya. El sector fa setmanes que avisa que hi haurà pèrdues elevades per culpa de la palga del míldiu, tot i que encara no estan quantificades.. Aquest any la collita s'ha avançat un parell de setmanes en comparació el 2019, especialment per la pujada de temperatures que va haver a finals de juliol.

Les primeres varietats que s'han començat a veremar aquesta setmana han estat el Muscat de Frontignan i el Chardonnay, dedicades a l'elaboració de vins tranquils. Els cellers preveuen començar en breu la collita de Macabeu, mentre que a finals d'agost el Xarel·lo, seguit de la Parellada, la Garnatxa i la Carinyena.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No