Impuls social

La Fundació Pinnae atorga 300 mil euros de subvencions a 18 projectes d'intervenció social

Els projectes guanyadors incideixen en qüestions, entre d'altres, com la salut mental, l'atenció a la gent gran tant a nivell emocional com assistencial, el suport a malalts de càncer

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 22-09-2020 14:39 Lectures 1685

La Fundació Pinnae ha fet entrega avui en un acte celebrat al Fòum Berger Balaguer de Vilafranca de 300 mil euros d'ajuts econòmics a 18 entitats de la Vegueria Penedès que treballen en projectes d'impuls social del territori. Es tracta de la tercera convocatòria dels ajuts que l'entitat va posar en marxa el 2018 i que enguany arriben en un moment d'especial necessitat per a totes les entitats que treballen amb els sectors més desafavorits de la societat.

A la convocatòria d'aquest any s'hi han presentat 38 projectes d'altres tantes entitats de les quals la Fundació Pinnae n'ha acabat elegint 18. Cadascun dels projectes guanyadors ha rebut 10 o 25 mil euros en funció del seu abast i cost després que l'entitat decidís establir, en aquesta tercera convocatòria, dues modalitats de premi.

Les entitats que han obtingut l'ajut són Creu Roja Alt Penedès, Associació Tiam, Associació Atra, Fundació Amics de la Gent Gran, Salut Mental Catalunya-Anoia, Gepec, La Malva, Fundació Formació i Treball, Ampert, Fundació Pro-Penedès, Associació Entrem, Actua, MSP, La Ballaruga, Salut Mental Garraf, Camerata Penedès, Càritas Tarragona-El Vendrell i la Fundació Privada Mas Albornà. Es tracta d'entitats que treballen als àmbits de l'Alt i Baix Penedès, Garraf i Anoia.

Els projectes guanyadors incideixen en qüestions, entre d'altres, com la salut mental, l'atenció a la gent gran tant a nivell emocional com assistencial, el suport a malalts de càncer i les seves famílies o la recerca de feina per a persones amb risc d'exclusió social. Tots les aportacions econòmiques de la Fundació Pinnae es dedicaran a reforçar les línies d'actuació de les diferents entitats.

Més necessaris que mai

Els ajuts de Pinnae arriben en un moment especialment delicat en el conjunt de la societat arran de la crisi generada per la Covid-19. En aquest sentit, el president de la Fundació, Martí Solé, ha assenyalat que “la crisi que vivim incrementarà molt les desigualtats socials i farà patir amb major intensitat el sector més desafavorit de la nostra societat. Es per això que la convocatòria d'ajuts d'aquest any és més necessària que mai”. Solé ha afegit que “farem tot el que estigui a les nostres mans per a minimitzar els efectes de la crisi”.

Per la seva banda, l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha indicat que “les entitats premiades són absolutament fonamentals per atendre les persones que més problemes pateixen. La seva tasca és vital per tirar endavant i per fer realitat la cohesió social que en moments com l'actual està més en risc que mai”.

La Fundació Pinnae va començar el 2018 la convocatòria d'ajuts atorgant 100 mil euros i en aquests tres anys ha augmentat les aportacions econòmiques fins els 300 mil euros d'aquest 2020. L'objectiu de cara als propers anys serà tractar de mantenir o augmentar aquesta quantitat per poder ampliar d'aquesta manera el número de projectes beneficiats.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No